Плевенската филхармония открива новия си творчески сезон с мотото 'Обичам българската музика'

22.08.2016 г.
862
Добавена от: Портал12
2 коментара
Плевенската филхармония открива новия си творчески сезон под мотото "Обичам българската музика", съобщиха от музикалния институт.

Първият концерт на 10 септември е посветен на 75-годишнината от рождението на изтъкнатия български композитор и педагог проф. Михаил Пеков. Ще бъде представен концерта му за две цигулки и струнен оркестър, написан през 1981 година. Програмата привлича с още български творби - "Лятна сюита /"Зидарска"/ за цигулка и струнен оркестър от Стефан Драгостинов - посветена на големия български композитор Марин Големинов, и "Три тихи симфонии за пиано и струнен оркестър" от Георги Арнаудов.

За солисти са поканени обичани от публиката млади цигулари, носители на отличия от международни конкурси. Яна Зеленогорска е израснала и се е формирала като инструменталист в Плевен, а Санжар Сапаев е роден в Узбекистан, но има поредица от концерти в Плевен.
Предходната му изява с Плевенската филхармония премина в София и в Плевен с голям успех под диригентството на Йордан Камджалов, тъй като цигуларят е лауреат на неговата фондация. 

Плевенските симфоници ще бъдат ръководени на 10 септември от своя главен диригент - Деян Павлов. Откриването на сезона е предвидено в съботен ден, за да е удобно на меломаните и от други градове да посетят събитието. Началото е от 19.00 ч. в зала "Катя Попова". 
Свързани публикации

03.06.2016 г.
2918

Силен интерес към днешния концерт на Йордан Камджалов и Плевенската филхармония

Според него "солистите са изумителни" и това, което правят, го вдъхновява и тласка напред. Това, което Плевенската филхармония прави с тях, е забележително, смята Камджалов. По думите му оркестърът надминава всичките му очаквания при изпълнението на Шестата симфония на Чайковски, която е едно от най-трудните произведения
06.06.2016 г.
3056

В Плевен Йордан Камджалов разказа за завръщането на хората към моралните ценности

Вдъхновител на млади и стари. В обърканото ни ежедневие и запрашено и избеляло еднообразие на делника един млад, всепризнат талант ни вдъхнови към завръщане на вечните идеали и ценности. Дойде, за да разчупи статуквото, да ни промени и зарази с идеалите си. 
Коментари: 2
 • Дойчинов
  24.08.2016 г., 10:43 ч.
  1     0

  Интерпретация на творчеството е нужна, както казва маестро Камджалов

 • Божинов
  23.08.2016 г., 16:42 ч.
  1     0

  Творчество му е майката

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай