Търси

Парк Дружба - Прожекции на открито

Начало
02.08.2016 г. от: 20:45 ч.
Край
02.08.2016 г. от: 23:00 ч.
Организатор:Блок Кино
От 12 юли до 12 август, всеки вторник и четвъртък междублоковите пространства на десет квартала в София се превръщат в киносалони под открито небе. Основната програма на фестивала Блок Кино включва десет безплатни прожекции на 20 страхотни нови български пълнометражни и късометражни филми.

На 2 август (вторник) в парк "Дружба" (до езерото) гледаме филма “Подслон” с режисьор Драгомир Шолев и късометражния филм “Сутрин” на Неда Морфова. Началният час е 20:45. 

Вход свободен!

Нашите приятели от TaxiMe са се погрижили за пътя към вкъщи или към следващата ни прожекция! Въведете промо код BLOK KINO и използвайте отстъпка за едно пътуване. Вижте как тук: http://bit.ly/TaxiMeBlokKino

Подслон
България, 2010, 88 мин


Режисьор - Драгомир Шолев
Сценарий - Драгомир Шолев, Разван Радулеску, Мелиса Де Рааф
Оператор - Крум Родригес
Музика - Васил Гюров
В ролите - Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Ирена Христоскова, Силвия Герина
Продуцент - Росица Вълканова

Докато са сменяли телевизионните канали, правили са кьопоолу и са обсъждали политиката, родителите на 12-годишния Радо не са забелязали, че синът им е пораснал. Сега те не могат да разберат защо, след като изчезва за два дена, той не се разкайва за кошмара, който им е причинил, а е готов да избяга от къщи с „първите срещнати на улицата наркомани”.

Сутрин
България, 2012, 15'

Режисьор: Неда Морфова · 
Оператор: Георги Андреев
Монтаж: Неда Морфова, Александър Евтимов
С участието на: Калина Станчева, Веселин Анчев, Юрий Рахнев

15-годишно момиче е задържано в дискотека след 22 часа. Незаинтересованите й родители не могат да я приберат и затова отегчен полицай решава да я закара до вкъщи, въпреки че това е против правилата. Филмът е за промяната в отношенията на двама самотни непознати по време на краткото пътуване от полицията до дома.

град София, парк Дружба
 

Спонсори на Портал 12