Търси

Паневритмията като ключ към здравето - лекция на д-р Светла Балтова

18.04.2016 г.
5091
1
Лекция на д-р Светла Балтова - "Паневритмията - ключ към Здраве"
Велики Преслав, Форум "Българския дух в Европа през вековете"

изтеглете файла:

паневритмия 1 B (jpg) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 1
  • Божанка
    22.04.2016 г. 17:15
    Бих искала да споделя впечатленията си от форума във Велики Преслав.Възхитена съм от организацията, от наситената, богата и интересна програма през всичките дни на събитието!За мен бе едно силно духовно пътуване и преживяване,след което се чувствам още по-горда,че съм българка, още по-осъзната и готова да участвам и в бъдеще в "изграждането на духовни мостове". Усещането ми през цялото време бе,че всички сме равноправни,част от едно голямо силно духовно семейство,което има древно минало, богати традиции и светло бъдеще.Изказвам дълбока благодарност към организаторите на форума проф.Дамян Попхристов и Йорданка Хаджийска!

Коментари:

Спонсори на Портал 12