Търси

Отговорите идват в движение: семинар за съзнателно ходене

Начало
11.08.2017 г. от: 16:00 ч.
Край
13.08.2017 г. от: 19:00 ч.
Организатор:Lovnature, Емилия Илиева, Communication Academy
“Отговорите идват в движение.” е израз, който се приписва на св. Августин. Дали е първият, който го е казал, не може да се докаже. По-важното е, че често се използва като напомняне, че прекалено многото мислене обикновено ни отдалечава от решенията, които търсим. 

В живота си хората често сме изправени пред избори, които могат да променят посоката на живота ни и така носят със себе си рискове, които ни провокират с колебания и страхове. Дилемите “да продължа или да си тръгна”, “сега или по-късно”, “в коя от няколко възможни посоки да поема” и т.н. създават безкрайни вътрешни диалози, които ни изтощават и объркват. 

Силата на точния въпрос, чийто отговор имаме да потърсим, в комбинация с алтернативи на мисленето и вглеждането в себе си могат да изиграят ключова роля по отношение на промяната, която искаме да преживеем. 


Например зад въпрос като “Как да открия призванието си?” може би се крие по-точния въпрос “Как да се доверя да направя това, което усещам вътрешно правилно за себе си, но си мисля, че няма да ми носи пари?” 

Или 

Въпросът “Да се разделим или да останем заедно?” може да се сведе до “Как да запазвам спокойствие с различията в брака си и да преживявам удовлетворение и смисъл?”

В “Отговорите идват в движение” всеки участник ще получи подкрепа в изясняването на въпросите, които са актуални в живота му и ще осигури възможност за търсене и получаване на отговори, идеи и прозрения сред величествената Родопа планина. 

Преходите ще се проведат в една от най-красивите и вдъхновяващи части на Родопите. Ще бъдем сред тишината и спокойствието из махали застинали във времето и чрез съзнателно ходене ще отидем до едни от най-грандиозните и възнаграждаващи сетивата места в планината. Преходите имат елементи на предизивикателства, но са планирани да са във възможностите на всеки. 

Ден 1. Петък вечер: Кратък преход 2 часа + индивидуална работа за изясняване на въпроса/въпросите на всеки. 

Ден 2: Събота цял ден: Преход 6 часа с почивки + групова работа преди и след края на прехода.

Ден 3: Неделя до 16:00 часа. Преход 3 часа + групова работа преди и след края на прехода. 

Цена: 160 лв. 
Цената включва участие в семинара и настаняване в двойна стая със самостоятелен санитарен възел. За ползване на самостоятелна стая е необходимо доплащане.

Кога: 11-13 август 2017г. 

Къде: Родопа планина. Среща на групата: Пловдив, 16 часа на 11. август.

Водещите:

За избора на маршрута за групата и воденето в планината ще се погрижи Вишан Крайнов – създател на http://lovnature.org/ и планинар по призвание. Над 20 години се занимава планинарство, 15 от тях – и с алпинизъм и ски преходи. Има редица изкачвания като водач на върхове в Алпите, на Балканите, в други планини на Европа, както и в Турция. През май месец тази година прекоси Родопите сам за 12 дни и измина над 430 километра пеша.

Индивидуалната и групова работа ще се води от Емилия Илиева – създател на Communication Academy и обучител по ненасилствена комуникация и емпатия. Кариерата на Емилия включва работа като обучител към международната организация DVV International и Института за образование на Юнеско. Първата си група Емилия води през 1999г. и от тогава това е нейно призвание. Най-новият и проект Via Empathica е обучителен курс за обучители, който комбинира методи за диалог и емпатично свързване, които Емилия ползва в практиката си. 

В живота Емилия и Вишан са семейство. “Отговорите идват в движение” е съвместен проект за работа с групи, в който всеки допринася със силата и призванието си. 

Регистрация: 
За регистрация и въпроси, пишете ни на info@communication-academy.eu Групата е с ограничен брой места и запълването им става по реда на пристигане на регистрациите и при заплащане на половината или цялата сума за семинара.

Спонсори на Портал 12