Търси

Оставете ги да рисуват - изложба

Начало
23.03.2016 г. от: 10:00 ч.
Край
01.04.2016 г. от: 19:00 ч.
Организатор:галерия SARIEV Contemporary
Оставете ги да рисуват
групова изложба - рисунки
курирана от Правдолюб Иванов


Лъчезар Бояджиев, Вито Валентинов, Войн де Войн, Мариела Гемишева, Правдолюб Иванов, Нестор Ковачев, RASSIM®, Кирил Прашков, Калин Серапионов, Недко Солаков, Камен Стоянов, Красимир Терзиев, Коста Тонев, Ив Тошайн, Игнасио Уриарте, Вальо Ченков, Димитър Шопов

27 февруари – 1 април 2016

Откриване 27 февруари 2015, 19:00 в присъствието на куратора и участници

SARIEV Contemporary има удоволствието да представи груповата изложба „Оставете ги да рисуват“ с куратор Правдолюб Иванов. Изложбата ще бъде открита на 27-ми февруари от 19 часа в присъствието на куратора. „Оставете ги да рисуват“ изследва различните значения и форми на рисунката.

След като получих поканата да курирам тази изложба се замислих – мога ли да дам на себе си кратък отговор на въпроса: „Какво е рисунка?
Опитах се, но не успях, тъй като винаги нещо оставаше отвъд формулировките. Изложбата, която се получи, е факт на желанието ми да попреча и на зрителите да имат лесен отговор на същия въпрос. 

Изложбата показва рисунката в множество проявления: като неповторима следа; като крива на движение; като самото движение; като линия, записваща мисли; или като начин да се илюстрира наратив, но и като наратив за собственото си създаване. Рисунката като проект; като отпечатък на контролиран жест или като автономно действие, документирано от технологично средство. 
Всички медии, материали и идеи са позволени. Всичко, което не е „забранено” с изречението: „Оставете ги да рисуват!”
П.И. 
февруари 2016

Изложбата ще може да бъде видяна до 1-ви април 2016 г. в галерия SARIEV Contemporary на ул. Отец Паисий 40 в Пловдив.

 

Спонсори на Портал 12