Търси

Онлайн курс по Ароматерапия (октомври - декември 2016 г.)

Начало
01.10.2016 г. от: 09:00 ч.
Край
02.10.2016 г. от: 20:00 ч.
Организатор:Fairy Scents
Дойде време за набирането на нова група за онлайн курс по ароматерапия. Курсът стартира на 1.10.2016 г. и ще приключи на 10.12.2016 г.

Подходящ е за всички привърженици на ароматерапията и натуралните аромати, без да има изискване за специално медицинско образование.

След приключване на курса курсистите ще разполагат с познания по ароматерапия, които могат да прилагат за себе си, семейството и приятели.

Курсът ще се проведе в рамките на 3 месеца съгласно програмата.
Онлайн курсът ви позволява да се включите от всяка точка в България или извън страната. На определената дата съгласно програмата ще получите видео запис на дадената лекция и pdf файл с презентацията, касаеща лекцията. 

Всеки участник има възможност да изслуша записа на лекцията в удобно за него време. Всички въпроси, касаещи лекциите се задават и дискутират в специално създадена фейсбук група за конкретния курс. Между отделните лекции курсистите имат допълнителни задачи и казуси, свързани с конкретните теми на лекциите.
В първия видео запис ще получите точни инструкции за организацията на курса. След приключване на курса, участниците по тяхно желание могат да положат писмен тест и да получат сертификат за успешно преминат курс.
Детайлно описание на програмата можете да намерите по-долу в събитието.

Какво получавате вие:
1. 6 видео записа на лекциите, които можете да използвате когато пожелаете и имате нужда след приключването на курса
2. Виртуална книжка с рецепти за различни проблеми - често срещани физически неразположения, рецепти за различни типове кожа, бленди за различни емоционални състояния
3. Подробно описание на над 50 етерични масла
4. Комплект с 3 етерични масла за ароматерапия по 5 мл - лавандула, лютива мента и чаено дърво
5. Участие в затворена група във фейсбук, където се дискутират различни казуси от областта на ароматерапията (предназначена само за участниците, преминали този курс)
6. Сертификат за успешно преминат курс, след приключване на курса и полагане на тест - По желание

Повече информация за водещата на курса Валентина Славова също ще намерите по-долу.
По време на курса за техническата организация на курса ще се грижи Йорданка Христова. 
Курсът е с подчертана практическа насоченост. По време на него ще бъдат разгледани различни случаи от ежедневието и възможните рецепти.

Краен срок за записване - 28.09.2016 г.

Записването става лично по телефон - 0876 05 55 08 - Валентина Славова
Такса на курса - 250 лв. Таксата може да се внесе на 2 пъти. Половината от сумата преди започване на курса, а останалата сума след получаване на 3-та лекция.

Заплащането на таксата става по банков път.
Банковата сметка е както следва:
Еко Маг ООД
IBAN: BG24BUIN95611000269897
Алианцбанк България
Програма
(При извънредни обстоятелства програмата подлежи на промяна)

01.10.2016 г., събота
ЛЕКЦИЯ 1. Въведение в ароматерапията. Какво представляват ароматите и как работи обонянието. Етеричните и базови масла. Методи на добиване на маслата. Съхранение и срокове на годност. Рискови групи. Противопоказания и предпазни мерки при употреба. Стандарти за качество.
15.10.2016 г., събота
ЛЕКЦИЯ 2. Химичен състав на етерични масла. Терапевтични свойства според групата химични елементи. Начини на приложение на етерични и базови масла. Принципи на изготвяне на ароматерапевтични рецепти.
29.10.2016 г., събота
ЛЕКЦИЯ 3. Ароматерапията и нейното приложение за справяне с ежедневни физически неразположения. Разглеждане на натуралните аромати в практически аспект и как биха ни помогнали при най-често срещаните проблеми с нашето тяло. Приложение на етерични масла за различни системи в организма. Етерични масла и имунна система. Примерни рецепти (в книжката, която ще получите допълнително)
12.11.2016 г., събота
ЛЕКЦИЯ 4. Ароматерапията и нейното приложение за поддържане на здрава и красива кожа и коса. Разглеждане на натуралните аромати в практически аспект и как с тяхна помощ да се грижим ежедневно за нашата красота. Етерични и базови масла според типа кожа и коса. Детайлно разглеждане на редица базови масла, състав и действие върху кожа и коса. Как да приготвяте вашата домашна козметика възможно най-бързо и лесно. Примерни рецепти (в книжката)
26.11.2016 г., събота
ЛЕКЦИЯ 5. Основни принципи в Натурална парфюмерия. Изкуството да съчетаваш аромати. Нотки на ароматните композиции. Видове парфюми. Как да си направите свой собствен аромат. Примерни рецепти
10.12.2016 г., събота
ЛЕКЦИЯ 6. Ароматерапията и нейното приложение за справяне с ежедневния стрес и различни емоционални проблеми. Разглеждане на натуралните аромати в практически аспект и как с тяхна помощ да поддържаме баланса в натовареното ежедневие. Енергийно въздействие на натуралните аромати. Примерни рецепти
В конкретния ден всички участници получават видео запис на лекцията. Всички въпроси, касаещи материала от лекцията се дискутират във фейсбук групата, предназначена за конкретния курс.

Спонсори на Портал 12