Търси

Обучение За психотерапията отблизо

Начало
28.10.2016 г. от: 15:30 ч.
Край
30.10.2016 г. от: 18:30 ч.
Организатор:Сдружение Пространство за размисъл
За психотерапията отблизо
(обучителен модул за настоящи и бъдещи помагащи специалисти, педагози или търсещи развитие хора), предоставящ възможност за изграждане на основни познания и натрупване на опитности във водещите терапевтични направления)

Ако проявявате интерес към психотерапията, като средство за личностно и професионално развитие може да вземете участие в обучението „За психотерапията отблизо“ . Участието в курса ще ви даде възможност:

Да се запознаете с различни психотерапевтични модалности:
1.лаканианска анализа;
2.когнитивно-поведенческа терапия; 
3. ИМДР терапия;
4. схема-фокусирана терапия
5.транзакционен анализ;
6. метод за работа със сянката;
7. емоционално-фокусирана психотерапия (EFT) 
8.ориентирана към ресурси и решения терапия
9. фамилна терапия;
10.хипнотерапия;
11.позитивна терапия;
12.психодрама;

· Да погледнете клиента, помагащия специалист и процеса на взаимодействие между тях през философията на съответния метод;
· Да се запознаете с техники и методи, използвани в различните парадигми;
· Да преживеете участието си в помагащия процес в ролята на клиент и помагащ през прилагането и компилацията на различни психотерапевтични модалности;
· Да придобиете основни познания за структурирането и представа за реалното провеждане на първоначална психологична консултация;
· Да обогатите възможностите си за лично и професионално развитие в контакта с различни практикуващи специалисти;
· Да научите къде, как и при какви условия може да задълбочите знанията и уменията си в различните психотерапевтични школи.

Обучението е в седмичен формат и продължава близо 4 месеца. Работи се в група от 10 - 12 души, ежеседмично, в ден от седмицата от 15.30 до 19.30 часа. Срещите са общо 14. Групата стартира след заявено и капарирано участие на 10-12 курсиста. Цена на обучителния модул е 420 лв., които се заплащат предварително наведнъж или на две вноски. Има възможности за сливане на две седмични сесии в една и за участие само в част от сесиите. Във вторият вариант цената на една сесия е 40лв.

Екип осъществяващ обучението са учредители и приятели на сдружение „Пространство за смисъл“: Люба Цанова- психолог, психодрама терапевт и обучител към Институт за индивидуална и групова психотерапия Бернхард Ахтерберг, Пенко Деков – психолог и фамилен терапевт, обучител по фамилна терапия, д-р Биляна Мечкунова - детски психиатър, член на Българско общество за лаканианска психоанализа, на Новата лаканианска школа и на Световната асоциация по психоанализа, Валентина Денчева Христова – клиничен психолог, позитивен психотерапевт и майстор треньор по позитивна психотерапия, Пенка Хараланова - психолог-консултант и хипнотерапевт със специализации по когнитивно-поведенческа терапия, психодрама и фокусиран в решения подход, Наталия Любенова – д-р по социална педагогика, психолог, финализиращ обучението си за психодрама асистент, специализант по ориентирана към решения Кратка терапия, Боряна Младенова - психолог-консултант по системно фамилно и брачно консултиране, специализира когнитивно-поведенческа психотерапия, схема-ориентирана психотерапия и емоционално фокусирана психотерапия. Лицензиран инструктор по програмата "Трениране на успешни родители" (ТУР). Пролет Петрова – педагог, приемен родител, обучител на приемни родители, финализиризиращ обучението си за психодрама асистент с предстояща защита на докторантура по педагогика.

След успешно приключване на курса участниците ще получат сертификат за преминат курс по основи на психотерапията.

Онези, които съдействат за случванео на събитието в по-близък срок и привлекат към групата желаещи ще имат шанса да се възползват от 2 индивидуални срещи с психотерапевт, където могат да задават въпроси или да ползват консултативна помощ безплататно. 
За включване в групата е необходимо да заявите желанието си за участие на телефон 0887 720 117.


град Велико Търново

Спонсори на Портал 12