Търси

Обучение Работилница за доброволчество

Начало
04.11.2016 г. от: 18:00 ч.
Край
06.11.2016 г. от: 18:00 ч.
Организатор:Естествоизпитатели / Naturalexplorers
Работилницата за доброволчество е естествоизпитателска комбинация от обучение и практическо занимание, в което ще научиш как да задействаш доброволчеството в полза на твоята кауза. Работилницата е за хора, които търсят път към доброволците и искат да развиват тази среда. 

Работилницата е преживяване през стъпките на доброволчеството – формиране на групата, подреждане на дейностите, комуникация, управление на процесите. 

В рамките на работилницата ще изработим карта на доброволчеството, която отразява ресурси и взаимовръзки, на базата на която ще правим реалистично планиране. Ще споделяме предизвикателствата, мотивацията и опитността и ще черпим знание и колективна мъдрост от това споделяне. 

За реализиране на Работилницата ще използваме “Ученето чрез преживяване” като основа за структуриране на доброволчески дейности, принципи на фасилитиране, рефлексия и групова динамика, инструменти на неформалното образование и природната среда.

Датите и мястото:

04.11 от 18.00 до 21.00ч., 05.11 и 06.11 - цял ден
София, Лаборатория за градски дизайн
(за други дати и места за Работилницата - следи страницата - https://www.facebook.com/events/390624884658836/)

Работилницата за доброволчество е за ТЕБ, ако :
- развиваш или искаш да развиваш доброволческа дейност
- имаш нужда да бъдеш по-ефективен в доброволчеството, което развиваш или казано по друг начин – срещаш предизвикателства, с които да се справяш
- искаш да станеш по-добър в работата си с доброволци
- припознаваш доброволчеството като ценност на твоята работа/организация и като ценност за общността, в която работиш/живееш
- искаш да се свържеш с други доброволчество-развиващи хора, т.е. да се мрежуваш

С какво ще си тръгнеш от Работилницата:
- (задълбочени) знания и умения за осъществяване на доброволчески дейности
- подредена структура на процеса на доброволчество и инструменти за неговото управление (гаечен ключ, шишарки, насоки за комуникация, ритъм на живи срещи и др.)
- набор от активности (торбата на координатора) за осъществяване на доброволческа дейност (прости игри за приложение по всяко време в зависимост от нуждата)
- умения и знания за фасилитиране на процеси и грижа за групата в доброволческия контекст
- споделен опит
- лично себепознание
- по-осъзнато разбиране за доброволчеството

Брой на участниците:
Работилницата ще се осъществи при минимум 6 участници и максимум – 12.

Цена:
Таксата за участие е 120,00 лв. 
При записване на двама души от организация /неформална група/ приятели таксата е 200,00 лв. за двамата. 
При необхоидмост плащането може да стане разсрочено. 

Регистрация за участие - до 26.10.2016. 

Форма за регистрация 
https://goo.gl/1sW6Jr


Водещ :
Сашка Витанова - доброволческото колело на Естествоизпитатели, обучител и фасилитатор, работи с доброволци от 2004 година насам - Зелени Балкани - Спасителен център за диви животни, Helenik Wildlife Hospital, ЕДС координатор, Беглика фест, Прозрачни планини и др. и казва: “Доброволчеството е преживяване, като приказка без край - колкото повече хора я разказват, толкова по-хубава става приказката.”

град София, булевард Христо Смирненски 1, Лаборатория за градски дизайн на Сдружение „Трансформатори” /в двора на новата сграда на УАСГ, гр. София/
 

Спонсори на Портал 12