На Игнажден влизаме в нов 29 годишен цикъл свързан с Мисията на България за духовно пробуждане

20.12.2017 г.
118500
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Днес, 20 декември – Игнажден, е ден с особено значение в българският празничен календар. Предците ни са смятали, че от 20 декември започва Нова година и са вярвали, че този ден е изпълнен с магическа сила, следели са всички символи и знаци и са извършвали ритуали.

Това е денят в който се ражда Новото слънце, което дава живот и обновление както на Земята, така и на Душата. Не случайно от Игнажден (20.12) до 31.12 остават 12 дена. Всеки един от тези дни показва какво ще бъде времето през 12-те месеца от Новата година, като на 20.12 се определя времето през януари и така до 31.12 те вървят в хронологичен ред.

Зимното Слънцестоене, с което започва новият сезон присъства във всички древни духовни традиции като празник на надделяването на Светлината над Мрака. Това е тържество на Божественото Женско начало и нейното проявление вътре в нас. Настъпва времето за израстване на вътрешната ни Божествена душа, която може да започне да събира сили и идеи и те да се родят с настъпването на друг важенпразник през годината -  Пролетното равноденствие. Именно зимни месеци са свързани с нашия интимен духовен живот и външният мрак създава условия за израстване на вътрешната светлина, с която пробуждаме и вътрешния си Аз.

Споделяме и посланието на д-р Светла Балтова за днешния ден:
На 20-ти декември 2017 година в 6:49 часа местно време започна новият Сатурнов цикъл, влизането на Сатурн в Козирог, което съвпада с Игнажден, както го празнуваме сега. На този ден е важно кой ще прекрачи прага на къщата пръв и по него се разбира каква ще бъде годината. (В древния календар на българите този ден е бил 21-ви - зимното слънцестоене).
Нека да повдигнем съзнанието си за няколко минути с молитва и да пожелаем една светла, успешна година за България и света за всеки от нас и нашите семейства.
Нека с влизането на Сатурн в новия, 29 годишен цикъл, да се изявят най-висшите характеристики на тази планетна сфера и на знака на ученика в земното училище - Козирог: Мъдрост, Правда, стремеж към духовните върхове, търпение, устойчивост, силна воля, честност, почтеност, вярност, точност, трудолюбие.И да се изпълни заложеното в плана на Небето за България!
"Само светлият път на Мъдростта води към Истината. В Истината е скрит животът".
Учителя


Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай