На Богоявление е нужна трезвеност, смирение и крачки по Пътя на съзнателния живот

06.01.2017 г.
9496
Добавена от: Таня Борисова
2 коментара
Вчера ви говориха как водата ще сбъдне желанията ви в този ден. Днес всички медии отразяват как в Калофер играят мъжкото хоро, заредено с хилядолетна традиция. Какво ни отличава обаче от онези времена, когато тези ритуали са били свещени и обвити с тайнството на анонимното вътрешно преживяване в общността?

Ритуалът Водици, мъжкото хоро, улавянето на кръста... всички те за разлика от днес, не са били атракция, шоу или бърз метод за мимолетно щастие от усещането за обща ангажираност в материалното ни битие.

Да, водата има извънземен произход. Да, тя улавя нашите енергии. Да, в определени дни небето ни изпраща своите силни енергии, но те работят само, ако цялостно си отворил съзнанието си и вървиш по трудния път на съзнателния живот.

Тези ритуали не работят, когато ги правиш еднократно, помежду другите ти дейности, когато преди да влезеш в ледените води си се почерпил с подобаващо количество вино, опиянило сетивата ти, натъпкал си се с килограми пържоли и кюфтета през последните седмици от Коледа до Йордановден. Тогава те по-скоро те вкарват в масовката и матрицата на “спазването” на традицията или “празнуването”, до което сме принизили тези свещенни дни, днес.

Сега е време да поемем по пътя на ежедневните чудеса. Така както в река Йордан, в момента на кръщението на Исус от Йоан Кръстител небесата се отварят и се появява Гълъб, който известява спускането на Светия дух от Висшите Сфери и “влиза” в Мисията, така и ние днес е време да отворим сърцата си за Духа!

Днес Христос е тук на земята и тези, които очакват да дойде втори път в тяло, отново ще останат разочаровани. Това посочват и Учителя Беинса Дуно и Рудолф Щайнер. Христос ще се прояви във всеки човек, който е създал условията за това, чрез Неговото Всепроникване.

Ето какво казва Рудолф Щайнер за днешния ден:
“Като две величествени колони в Храма на Годината се възвишават двата зимни празника: Рождество и Богоявление, ознаменуващи раждането на човека Исус от Назарет и следващото раждане в неговите сфери на висшия Дух на нашия космос, самият Божествен Син - Христос. А между тези два празника като мощна космическа стълба се разполагат дванадесетте Свещени Нощи като дванадесет възходящи стъпала на мировото съзнание,съединяващи човечеството със сферата на най-висшата космическа духовност.“

Водата днес разтваря пред всеки един от нас пространството за новото съзнание на Любовта, където всеки ще се срещне с Богоподобието в себе си и ще се слее с Христа!
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Коментари: 2
 • Емилия
  06.01.2017 г., 18:30 ч.
  0     0

  Страхотен материал! Чудесно, благодарим ви!

 • даниела
  06.01.2017 г., 17:34 ч.
  1     0

  Благодаря!Кратко, точно и вярно!  

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12