Модата на готовите рецепти за щастие и успехи заля и България

14.03.2016 г.
3019
Добавена от: Портал12
2 коментара
Модата на готовите рецепти за "щастие" и "успехи" заля и България. Онлайн издания, списания, вестници, радио, телевизионни предавания - отвсякъде чуваме силно натрапчиви изрази като: "Как да променим живота си в 5 стъпи?", "Как да успеем във връзката си с 10 прости правила?", "7 места, които трябва да посетите преди да умрете", "8 начина да избегнете отегчението в офиса?", "15 неща, които не трябва да казвате на вашата половинка.." и т.н.Модата на готовите рецептури, на смляните решения идва през последните няколко години от западна Европа и САЩ, където тежкото личностно и духовно падение доведе до силна закърнялост на индивидуалното мислене и способностите за изграждане на персонални решения в живота.

Индивидите, които преминават през живота си под формата на програмиран хардуер, са отворени към подобни съвети и готови решения по един познат и близък за тях примитивен начин. Те тълкуват готовата рецептура като вид проверена команда, която подаденият "софтуер" ще имплементира в регулярния и монотонен ход на тяхното био-роботизирано съществуване.

Програмираността на съзнанието (което масово се е превърнало в безсъзнателно) по готови поведенчески модели формира днес два типа човеци: едните с поведение на био-роботи, които приемат своята роля в някакъв незначителен житейски процес и винаги правят впечатление с това, че с нищо не правят впечатление; и другите - тези, които се опитват да премахнат насаденото програмиране - чрез полудяване, наркотици, разврат, алкохол и всякакъв вид пристрастености.

Свободата, любовта, междуличностните отношения и развитието на човек не могат да са резултат на готови и шаблонни рецепти. Те трябва да се изстрадат, да се изживеят индивидуално и дълбоко, за да се преоткрият с уникалната светлина и качества за всеки един от нас. В България все още има запазена критична минимална маса от хора, които не се поддават на стилистиката и манипулациите, идващи от западните медии. Отговорност на всеки от нас е да запазим своята идентичност и индивидуално мислене и да споделяме това с всички наши близки.Това може да Ви заинтересува


Свързани публикации

07.02.2016 г.
18632

Замърсяването на кръвта с токсини предизвиква световъртежи (ВИДЕО)

Все повече хора страдат от замайване и световъртежи и все повече ще стават. Това е симптом, вследствие на замърсена с токсини кръв. Но от къде идват тези токсини?!! Споделям лични наблюдения при вече стотиците хора, които изследвам на биорезонанса. Оказва се, че почти при всички, в по-малка или по-голяма степен, има проблем с кръвооросяването на мозъка и главата....
02.03.2016 г.
4307

Изследователи достигнаха ново ниво в квантовата физика. Предричат квантов интернет

Според изследователите това е първата стъпка към създаването на квантово-фотонен интернет, който да работи с несравнимо количество огромни информационни обеми, в сравнение спознатите в днешно време.
Коментари: 2
 • Съгласен
  14.03.2016 г., 22:57 ч.
  2     0

  да да да, слънце и вода.... па това не прави, па това прави, па яж банани, па чекни се на глава дори и да ти е неудобно... Въобще, и на мен ми е писнало постоянно някой нещо акъл да дава... и аз от скоро все гледам по-здравословна храна да употребявам, и се позамислям къде съм - що съм, ама точно тия статии навсякъде дето са плъзнали... тотално може се объркаш...айде по-леко я карайте хора, нека има промяна, но да е естествена, да го чувстваш, че е Ок за тебе си, че ти харесва и ти се отразява добре...

 • Mind Power
  14.03.2016 г., 11:44 ч.
  4     0

  Хахаха, най-после някой да го каже! Всеки сам трябва да намери своя път на промяната. Няма универсални правила и модели измислени от човека! Само вселенските закони са универсали и работят за всички!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай