Мирно шествие за освобождение на животните се проведе във Велико Търново

07.03.2016 г.
1909
Добавена от: Портал12
3 коментара
Един ден след празника Освобождение на България от турско робство се проведе мирно шествие за освобождение на животните. Събитието, организирано от 269life Bulgaria и групата Веге Търново, бе подкрепено от Българско вегетарианско общество (БВО) и се проведе на 04.03.2016 г. от 14 до 15 ч. във Велико Търново.

Шествието започна от площад  "Цар Асен I", премина през  ул. Никола Пиколо,  ул. Ст. Стамболов, и завърши на паметника „Майка България“. Участниците държаха плакати, изработени специално за протеста, и ги показваха на минувачите. По този начин активистите искат да помогнат на хората да се замислят за съдбата на всички животни, които са жертви на убийства, насилие и търговия за човешки цели.

Идеята на мълчаливия протест бе чрез снимки и кратки послания върху плакати хората да бъдат провокирани да се сетят за личната отговорност, която носят спрямо свободата на животните и сами да се информират за алтернативите на животновъдството и продуктите от него.

Разгледайте още снимки от събитието тук.
Свързани събития

Свързани публикации

01.11.2015 г.
395

Първи ноември - Световен ден на веганството и Ден на народните будители

Веганството е равенство на чисто съзнание, отношение към заобикалящия ни свят, мисъл и много работа за неговата промяна.  Какво е да си веган, да спасяваш животните, но да хапваш банани от плантацията, на която вместо животни експлоатират хора?
Коментари: 3
 • Лефтер Спиров
  09.03.2016 г., 16:57 ч.
  1     0

  Подкрепям ви. Не съм веган, но разбирам ролята на животните в нашия свят и ми пука дали се чувстват добре. Купувам животински продукти от хора, които познавам от няколко години и знам, че се грижат с любов за животните си. А някой ден "като се пенсионирам" ... ще замина насело и сам ще си гледам козички и кокошки, сам ще си правя сирене, ще бъдем приятели и няма да дам на никой да ги изяде, ще си заминат по естествен път.

 • Влади
  08.03.2016 г., 15:36 ч.
  3     0

  Надявам се всичко да е минало спокойно и да е имало ефект...

 • Виолета Демирева
  08.03.2016 г., 14:16 ч.
  3     0

  Вече има достатъчно проучвания с неоспорими доказателства, че животновъдството е един от най-големите замърсители на планетата и ако се прекрати, човечеството ще бъде спасено, изхранено, и даже ще ни остане да си сипем допълнително. И да спомена, че има също безброй проучвания и неоспорими доказателства за вредните ефекти върху здравето от всичките животински продукти, което може би е ясно на все повече хора.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай