Търси

Международен семинар Монтесори образование в 21ви век

Начало
22.04.2016 г. от: 16:00 ч.
Край
24.04.2016 г. от: 13:30 ч.
Организатор:Montessori Bulgaria и Nienhuis Montessori Bulgaria
Международният семинар “Монтесори образование в 21ви век” ще се проведе за първи път в София от 22-ти до 24-ти април в Квадрат 500 - Национална Галерия. Домакин на форума е “Монтесори България” заедно с “Nienhuis Montessori”, Холандия.

Участието на международни лектори Д-р Елизабет Матийсен (Монтесори учител, Магистър Педагогика и Невро-психолог), Д-р Уард ван де Вийвер (Магистър Педагогика) и Крис Уилемсен (Монтесори учител и Мениджър развитие “Nienhuis Montessori”) ще допринесе за разширяване познанията на учители и родители за Монтесори образованието и обмен на опит и идеи.

Семинарът предлага дълбоко вникване в ранната детска възраст 0-3 и 3-6 години и развитие на познанието за детската личност както на учители, така и на родители. Програмата ще позволи на участниците, заедно с международна група от учители, да получат значителни прозрения за Монтесори принципите, развитието на малките деца, отношението и подхода на учителя и родителя, и най-новите изследвания в областта. Освен Монтесори знания, психология и практическа работа учители и родители ще имат възможност да се научат да наблюдават и да използват дидактически материали за развитие на абстрактно мислене у малките деца. Лекциите и уъркшопите, които са част от семинара, имат за цел да въведат към дълбоко разбиране на истинските нужди на децата, така че те да могат да развият пълния си потенциал.

За удобство на участниците, по време на семинара, сме предвидили съпровождаща програма за деца на възраст от 4 до 12 години. Така, докато родителите повишават знанията си за развитието на детската личност, децата ще могат да учат чрез игра.

Регистрация:
Учители и родители могат да направат регистрирация за участие на:http://imontessori.bg/bg/content/12-събитие 
до 20 -ти април 2016г.

Таксата за участие в тридневния семинар (включва вечеря и обяд) е 130 лева за 1 участник. Таксата за 1 ден участие (събота или неделя) е 60 лева за 1 участник. Участниците могат да се възползват от преференциалната такса при ранна регистрация до 8-ми април: 100 лева / 50 лева.

град София, улица 19 февруари 1, Квадрат 500 - Национална Галерия за чуждестранно изкуство

 

Спонсори на Портал 12