Търси

Математика на сърцето, ДНК

Начало
30.01.2016 г. от: 19:30 ч.
Край
30.01.2016 г. от: 21:00 ч.
Организатор:ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс
Математика на сърцето е интердисциплинарен театрален проект с номинация за наградите ИКАР 2016 в категория "Съвременен танц и пърформанс".

Билети 10/8 лв.
На касите на Билетен център НДК и на място в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс половин час преди началото (в подлеза на НДК срещу фонтаните).

Нови изследвания доказват, че сърцето притежава самостоятелна нервна система с гъста мрежа от сетивни клетки и неврони, които могат да взимат решения и да предприемат действия независимо от главния мозък. Сърцето може да се учи, помни и възприема.
Осъзнавайки как работи сърцето и неговата важност и сила на присъствието му като свързващ с другите хора индикатор, бихме могли по-лесно да отчитаме отговорността на действията си чрез развиваща се интуиция, активно наблюдение, откритост, изслушване, търпение, сътрудничество, приемане на различията.
С „Математика на сърцето“ за нас се появява провокация за изграждане на жив театрално-музикален процес с възможни отговори на задачата „как постигаме добра взаимовръзка чрез сърцето си и защо“, за да се огледаме. Поемаме ли личната отговорност да променяме себе си и света?

Екип:
Ирина Голева – водещ на процеса, автор и изпълнител
Ognian Ivanov Golev – автор и изпълнител
Александър Деянов / SkilleR – автор и изпълнител
Здрава Каменова – автор на текста в сътрудничество с Ирина Голева и Огнян Голев
Симеон Янчев – дигитален дизайн
Христина Крумова – сценичен дизайн и костюми
Ивелина Анчева – графичен дизайн
Изабел Шад (Германия) – принос в работата с тялото
Антоанета Атанасова-Каплан – научен консултант
Теодора Дончева – технически асистент
Петко Стоянов – изпълнителен продуцент ДНК
Проектът е финансиран от Министерство на Културата на Република България, Столична Програма „Култура” за 2015г., Гьоте-Институт в София и с подкрепата на Национален Дворец на Културата и Wiesen55 e.V, Берлин.
 
* * *

Сдружение По действителен случай е основано през 2008 в София от актьорите и семейни партньори Огнян Голев и Ирина Голева, регистрирано като неправителствена организация от артисти на свободна практика, работещи за насърчаването и популяризирането на съвременните изпълнителски изкуства в България. Екипът работи предимно с метода на дивайзинг театъра (колаборативен творчески процес), съчетаващ в себе си драматургия, съвременни танцови техники, работа с музика на живо и импровизация.
Три от представленията на организацията получават престижната национална театрална награда „ИКАР“ в категориите: дебют ("Пеперудите са всъщност изтребители“, 2009г.), оригинална авторска музика на живо ("Ноктюрно - от прахта до сиянието“, 2011г.) и съвременен танц и пърформанс („Тълковен речник“, 2014г).

 

Спонсори на Портал 12