Търси

Публикации / Мария Монтесори

Мария Монтесори
31.08.2023 г.
23945

Мария Монтесори: Не ние възпитаваме децата. Те сами се възпитават чрез вроден потенциал за обучение и себеразвитие

Днес се нвършват 153 години от рождението на Мария Монтесори, която придобива световна популярност не просто като педагог, а символ на иновационния подход към образованието и развитието на децата. Чрез своите идеи и методи тя преобразува много училища по света и въвежда нов подход към обученето.
Виж повече
Заветът на цветните лъчи
10.12.2019 г.
6155

Елеазар: В специалната книга 'Заветът на цветните лъчи' участва и Христос

Трябва да се знае, че за цвят на Истината в един по-висш смисъл въобще не може да се говори, защото вибрациите на Истината надрастват понятието цвят. Истината е абсолютна стихийна същност и затова тя няма обикновен цвят, а необикновен.
Виж повече
Монтесори образование
02.04.2019 г.
3271

Монтесори учителят позволява на малкия изследовател да достигне своя личен зенит

Една от най-големите разлики между Монтесори учителите и традиционните учители е начинът, по който учителят възприема Детето. Може би сте чували, че Монтесори учителите „следват Детето”. Но това, което може би не осъзнавате, е огромната вяра (в Детето), която е необходима, за да обуздаеш себе си и наистина да позволиш на детето да поеме водачеството
Виж повече
световно известни монтесори възпитаници с иновативен подход
06.04.2016 г.
1396

Едни от най-известните знаменитости в света са монтесори възпитаници

По-известни монтесори възпитаници са Бил и Хилъри Клинтън. Принц Джордж – дете, което в един момент може да бъде част от управлението на Великобритания, е записан в монтесори детска градина. Създателите на Wikipedia, amazon.com и google, известни като успешни и иновативни хора, също са монтесори ученици.
Виж повече
кръгла маса за монтесори педагогика
06.04.2016 г.
1087

Кръгла маса на тема Монтесори педагогика се провежда днес в София

Днес от 16.00 до 18.00 часа в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет ще се проведе кръгла маса на тема: “Иновативно образование в България – Монтесори педагогика”. Събитието е организирано от Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет и Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма Матер“.
Виж повече
обучение по метода Монтесори
03.04.2016 г.
1576

Цветя и билки помагат на деца в нова ботаническа градина Монтесори в Добрич

 В градината децата научават повече за растенията като се насърчава любопитството им по метода на  италианската лекарка и световноизвестна педагожка д-р Мария Монтесори. 
Виж повече
НЧ Бъдеще сега - село Гудевица, Родопи
18.03.2016 г.
2443
1

Започна записването за Играя и работя 2016 в село Гудевица

„Играя и работя с деца и младежи” е най-вдъхновяващият курс за инструктори за преподаване през игра, работа с деца и младежи, интерактивни методи, учене чрез преживяване и обучение сред природата.
Виж повече

Портал12 TV /Мария Монтесори

Събития /Мария Монтесори

Фоторазкази / Мария Монтесори

Спонсори на Портал 12