Търси

Малкият изследовател – Приключенска програма в Борисова градина

Начало
01.02.2016 г. от: 09:30 ч.
Край
05.02.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Сдружение за дива природа Балкани
Имейл:izsledovatel@balkani.org
Сдружение за дива природа Балкани предлага възможност на деца на възраст между 8 и 10 години да се превърнат в малки изследователи на дивата природа по време на зимната ваканция. Младите природолюбители ще тръгнат по следите на животните в парка, а чрез забавни игри на закрито ще затвърдят новопридобитите знания.

Заниманията ще се провеждат всеки ден от 1 до 5 февруари 2016 г. от 9:30 до 16:00 ч. на територията на Борисовата градина и на закрито в група от 10 деца.

Родителите имат грижата да подготвят:
- храната на децата според хранителните им предпочитания;
- топли дрехи и обувки, подходящи за занимания в парка;

Цена
- 100 лв. на дете за 5-дневната програма
- отстъпка за второ дете от семейство

Темите, които ще се разглеждат, включват:
- Животните в парка;
- Животните в гората;
- Ориентиране;
- Малкият изследовател (методи за изследване на дивите животни);
- Търсачи на съкровища.

Информация и записване: http://balkani.org/izsledovatel/
E-mail: izsledovatel@balkani.org
Мобилен тел: 0886 600 647
офис: 02 / 963 14 70

Заниманията „Малкият изследовател” се организират от Сдружение за дива природа Балкани със съдействието на студентски клуб С.К.О.Р.Е.Ц на Биологически факултет. Модулната образователна програма е разработена от екип, в който участват педагози, психолог и биолози.

СДП Балкани е организация с нестопанска цел, работеща в обществена полза, основана през 1992 г. Основните цели на Сдружението са проучването, опазването и възстановяването на флората и фауната в природните екосистеми, съхранението им за бъдещото поколение и популяризиране на проблемите на природозащитата сред широката общественост. СДП Балкани има сериозен опит в екологичното образование на деца на различни възрасти. През годините сме изградили и управляваме два образователни центъра – за опазване на влажните зони в Драгоман и за едрите хищници в с. Влахи, Кресна. Експертите в БАЛКАНИ са учени – биолози и еколози, които обаче прекарват повече време в гората по следите на мечки и вълци, отколкото пред бюрото. Те могат вънуващо да ви разкажат за дребните и едрите бозайници в България. Повече за нас може да намерите на www.balkani.org

 

Спонсори на Портал 12