Лична среща с маестро Камджалов ще зарадва ценители на класическата музика (ПОКАНА)

01.03.2017 г.
4717
Добавена от: Портал12
Какво е изкуството? Как да го разпалим в нас? Къде може да ни отведе огънят му? Нужно ли е да разчупим рамките, чрез които го определяме и възпроизвеждаме към този момент. Време ли е за претворяване на вечната музика, която удобно затваряме в думата “класика”?

Всички тези въпроси Маестро Камджалов поставя в  проекта „Свобода в класиката" без да дава готови отговори, а поставяйки пред нас многоточие, за да може всеки от нас да ги потърси в себе си.

Провокацията е повече от очевидна - класиката напуска интелектуалната си обвивка и тесния кръг, в който е затворена години наред и се опитва да докосне душите на т.нар. обикновени хора, които са жигосани от обществото с разбирането, че тази музика “не е за тях”. Произведението "Requiem" на Волфганг Амадеус Моцарт и мястото на концерта не са избрани случайно. Гениалната музика на Моцарт, съдържаща вибрацията на Божествената вселена, ще прозвучи в зала „Колодрума" в Пловдив на 26 март 2017 г.

Проектът шокира, изненадва, но е и съвсем естествен ход на случващото се около нас. Светът се променя истински! Той вибрира все по-силно, а времето препуска, сякаш, за да ни поведе към нови измерения. Време е творецът във всеки от нас да бъде събуден, за да сме готови мисловно и духовно за следващото стъпало по пътя на еволюцията. Ние вече сме на ръба, а в произведенията на най-гениалния Моцарт може би е кодът, който чака да бъде активиран. Няма да е твърде смело да кажем, че ключът е в маестро Йордан Камджалов и благодарение на Genesis Orchestra и хоровия формат на Музикалната Лаборатория за Човека с диригент Мая Василева, той ще се задейства във всеки присъстващ на концерта.

“Не концерт, а въвеждане в творческата лаборатория на гения”. Така самият Йордан Камджалов нарича предстоящото събитие, което не се поддава на стандартни формулировки. Бъдещето поглежда назад и влива свежа сила на класиката, чрез собствените си прийоми - нестандартно пространство, защото съвремието не обича да бъде ограничавано; разказ, вплетен в музиката, защото днес сме по-жадни за усещания от всякога; мащаб - защото светът днес, както и изкуството винаги, нямат граници.

Концертът ще бъде излъчван и на живо в интернет и така ще напусне територията на „Колодрума" и ще обиколи света. Към тези 2 500 човека, които ще имат шанса да усетят магията на "Requiem" на живо, ще се присъединят и хиляди други от различни точки на планетата.

Портал 12, който е и медиен партньор на събитието, предоставя от своя страна възможността на всеки, който си закупи билет за концерта през онлайн книжарницата на медията, да има възможността за лична среща с маестро Камджалов и ВИП места в залата. Това ще стане, чрез жребий от всички закупили билети през Портал 12, който ще бъде изтеглен на 21.03.2017 г.

 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12