Търси

Летен веган фестивал Варна 2016

Начало
23.06.2016 г. от: 07:00 ч.
Край
26.06.2016 г. от: 14:00 ч.
Организатор:Българско вегетарианско общество
Летен веган фестивал Варна 2016

За хората. За животните. За природата.

 

Здравейте, приятели :)!

Имаме удоволствието да обявим предстоящия Летен веган фестивал, първо издание. Надяваме се да ви хареса идеята, тематиката, лекторията, активностите… и много бързо да си планувате отпуските за 23-26 юни 2016, за да се включите във фестивала ;).

Планирани са много изненади и програмни активности – концерти, лекции и дискусии с лектори, участващи изложители и интересни допълнителни събития.

Летният веган фестивал е свободен и отворен – за всички лекции и изложения, но има предвидени и акредитационни пакетни с намаления за нощувки, запазено място за лекциите и разбира се пълните с изненади и подаръци брандирани еко-веган торбички :).
Изобщо – ще бъде супер :)!

Основни причини етика-здраве-екология-духовност

Етика/права на животните
Когато ТЕ нямат глас – ние сме тези, които можем да защитим правото им на живот и свобода!

Духовност
Всяко едно духовно Учение препоръчва вегетарианството като начин на хранене и живот. Няма ограничения, но има необходимост!

Здраве
Храната може да бъде и лекарство, и отрова – от нас зависи как ще се грижим за тялото си! Чистата и лека храна е превантивна гаранция за здраве.

Екология
Животновъдната промишленост е един от най-големите замърсители на околната среда. Това не е пропаганда, а факт! Веганството е решение и за проблема със световния глад!
Думата “вегетарианец” е създадена и въведена в употреба от основателите на Британското вегетарианско общество през 1842 г. Базира се на латинската дума VEGETUS, превеждана като “крепък, здрав, свеж, жизнен” – от словосъчетанието HOMO VEGETUS, название за развитата духовно и физически личност. Вегетарианството изключва консумацията на всякакъв вид месо (вкл.риба), а така нареченото “строго вегетарианство” изключва и всички животински продукти. За строгото вегетарианство е изкована и нова дума – веганизъм, отново в Англия, от основателя на първото в света официално Веганско общество, Доналд Уотсън (виж пространно интервю с него в няколко части). Веганизмът не само изключва от хранителния режим месото, рибата и морските “деликатеси”, но също яйцата, млякото и млечните продукти, меда и пчелните продукти,  като освен това застава в активна защита на природата от всяка форма на експлоатация и употреба на живи същества в полза на консуматорството и бизнеса, включително тестване на продукти върху животни и т.н.

Пълна информация относно активности, програма, настаняване, доброволческа дейност и други:
http://fest.vegebg.org/bg/

Събитието във фейсбук:
https://www.facebook.com/events/1705613576364603/

град Варна, булевард Сливница 33, хотел Черно море
 

Спонсори на Портал 12