Търси

Лекция на Кирил Кирилов за Магура и връзката с азбуките

14.05.2019 г.
10585
2
Лекция на инж.Кирил Кирилов на тема: "Кирилицата и магическата грамотност", по време на Форум Българският Дух през вековете 2019 - Пловдив. Кирил Кирилов е заместник председател на Археологическо дружество- Белоградчик и през последните години работи активно за развитие природно-културните забележителности в района на Белоградчик, като извършва едни от най-задълбочените и интересни турове в пещера Магурата.

Развива активно блог в който излага всички свои открития, които разбиват представите за древните места, значението на знаците в пещера Магурата и мегалитните комплекси в района. Със своето авангардно мислене, дълбоки познания, той сякаш наглася пъзела на началната точка - искрата на запалването на Духа.
Коментари 2
  • ДИАНА ТОДОРОВА
    14.11.2019 г. 05:51
    ВЪЗХИЩАВАМ ТИ СЕ, КИРИЛ КИРИЛОВ ! БЛАГОДАРЯ НА БОГ , ЧЕ ТЕ ИМА !
  • канартикин
    15.05.2019 г. 03:09
    Браво на Портал 12 за възможността да се допълват празнини :) Кирил е поел на Път . Би било добре да се запознае повече с творчеството на Борис Балкх. Догадките на Кирил за кирилицата са във вид на завършена система при Борис поне що се отнася до изначалното значение на Буквите, но в една друга Нългарска графична система и език. Впечатляващ резервоар е Магурата. За пръв път чух препратка към бедуините , което ми напомни за годоните , но също така и за коптите. А коптската азбука и кирилицата имат над 95 % съвпадение. Което пък е свързано с темата за тракийските влияния в Древен Египет , включително и с заимставане на пиктограми и идеограми, които са погрешно наричнаи йеорглифи. Борис има на свой ред много ясни решения и за влиянието на древните Българи и върху семитите , което ще рече финикийци, евреи , гърци,...араби...Една засега привидно непримирима разлика е за автохтонността , тоест кое е най-първичното народоформиращо огнище. Като се има предвид ,че вече става дума за 41 000 години назад, във Волжска България твърдят за 25 000 г, по Българския каледар сме в 7526 г :) Вероятно е имало в доста минало време поредици от кръстосвяния изток-запад и север- юг. Т.нар. Бог в Магурска интерпретация не е Изначалното , а операционно творящо начало , демек някаква значително по-развита цивилизация. дали човечеството обаче на свой ред не е било много по-развито преди тези 41 000 г?

Коментари:

Спонсори на Портал 12