Търси

Лекция: Кабала и обществото - съгласуване на егоизма и алтруизма

Начало
13.01.2017 г. от: 18:30 ч.
Край
13.01.2017 г. от: 20:30 ч.
Организатор:Center for Spiritual Development
Здравейте!
Продължаваме с цикъла от лекция на духовна тема и през 2017г. Преглагаме на Вашето внимание 2-рата лекция от темата за Кабала: 

КАБАЛА и обществото или методиката за съгласуване на двете противоположни сили егоизъм и алтруизъм.

“Не по своя воля се раждаш, не по своя воля живееш, не по своя воля умираш“ 
Древна мъдрост

КАБАЛА това е науката за вътрешната механика която движи вселената, която е заложена във всеки от нас и в самото общество. Това е вътрешната система на взаимовръзки. Кабала е отговора на всеки въпрос ЗАЩО?. Въпроса който ние непрекъснато си задаваме. 

Когато си зададем въпроса – Защо съществувам? Какъв е смисъла на всичко ? - ние вече сме готови да отворим науката Кабала която ни казва, че нашето възприятие за света зависи от разбирането за ставащото.

Човек изначало е създаден като съсъд за получаване на наслаждения, наречени любов към себе си т.е. егоизъм. Ако човек не чувства, че ще получи нещо, той не е способен да извърши дори и най-малкото действие. 

Без потискане на своя егоизъм е невъзможно да се достигне сливане с Твореца, т.е. достигане състоянието подобие на свойства и качества с Него.

Подтискането на егоизма противоречи на природата ни, на цялото наше същество. За това се нуждаем от група единомишленици, които да ни дадат голяма сила за потискане на желанието ни да получаваменаслаждения, наричани „зло”, защото именно това желание не ни дава възможност за постигане на целта, заради която е бил създаден човека. А цялото мироздание се управлява от един закон на природата, или законът на Твореца. Това е закон за всеобщата любов, хармония и доброта.
„Възлюби ближния както себе си“ – се явява общ закон на природата, защото природата е единен организъм, всички части на който са свързани една с друга..

Водещ лектор е Георги Георгиев - кабалистичен деец от българската група. 

Място на провеждане: Център за Духовно развитие - зала 2, гр. София, ул. Дунав 43, партер

Без предварителни записвания. 

Вход: Лекцията е безплатна, но приемаме дарения за развитие на центъра. 

тел: 0885004083


град София, улица Дунав 43

Спонсори на Портал 12