Търси

Курс Ново начало с Йога

Начало
04.10.2019 г. от: 18:00 ч.
Край
04.10.2019 г. от: 20:00 ч.
Организатор:Йога & Арт студио “Енергийният кръг”
Имейл:tanyaborissova81@gmail.com
Курсът “Ново начало с Йога” е за напълно начинаещи и ще бъде проведен в два модула по 8 урока, в дните петък от 18.00 и събота от 16.00ч. Занятията са с продължителност около 120 мин. След завършване на двата модула ще можете да се присъедините към вече сформираните групи в удобен за вас часови диапазон.

Курсът ще включва теоретична и практична част:
~ Въведение в йога – история, принципи и съвременно приложение;
~ Запознаване с очистителните практики в йога;
~ Въведение в йога асана – класификация, общи насоки, подробно обяснение за ползите и контраиндикациите на всяка поза и връзката тяло-ум. Ще се преподава основен курс асани, препоръчан от Йога Института Кайвалядхама, Индия;
~ Въведение в основни, начални техники на пранаяма;
~ Техники за релаксация и концентрация.

Курсът ще бъде интензивен и времето е недостатъчно, за да се обхване мащабността на материята, но ще се положат едни стабилни основи върху които после може да се надгражда. Желателно е да не се допускат отсъствия.

Йога въздейства върху всички страни на личността – на физическо, умствено, енергийно, емоционално, психическо и духовно ниво. Затова е много важно да се следват принципите на постепенност и поетапност на овладяване на йогийските техники, без насилие и без бързане, за да се постигне трайност на знанията, осмисляне и естествен напредък. Всичко това се случва, чрез установяване в настоящето, каляване на волята посредством дисциплината на практиката, постоянство и отдаденост.

Курсът е предвиден да стартира на 04.10.2019г. Това ще се случи при записани минимум 5 човека. Цената на един модул от 8 урока е 80лв.

Място на провеждане:
Йога & Арт студио “Енергийният кръг”
Варна, бул. “Христо Ботев” 8, ет.1

За записване, моля, позвънете на 0886/003 564 или пишете съобщение в страницата.

Спонсори на Портал 12