Търси

Кундалини йога и тибетска музика с Карсанг Ярпел и Людмила Класан

Начало
25.07.2019 г. от: 18:00 ч.
Край
25.07.2019 г. от: 19:30 ч.
Организатор:GreenHealth
Телефон:0888188718
Сайт:www.greenhealth-bg.com
Лице за контакт:Людмила Класанова
Карсанг Ярпел (Як) е роден в Амдо, Източен Тибет. В ранна възраст прекарва няколко години като монах в манастира Кангмар на тибетската будистка школа Гелуг. След това напуска Тибет, за да намери убежище в Дхарамсала, Северна Индия, където изучава тибетски и индийски масажи. През 2012 г. специализира различни масажни техники при известен тибетски лекар и масажист и работи една година като негов асистент.
През 2013 г. Карсанг заминава за Мароко, където работи като масажист в продължение на четири години в Даман Йот Йога център, Ананда център и Садхана център. От 2017 г. той живее и работи в Париж.
Карсанг е също талантлив певец и китарист, изпълняващ традиционни песни от региона Амдо.

Кундалини йога с Людмила Класанова

Людмила Класанова е доктор по индийска и тибетска култура и автор на книгата „Женският образ в будизма на Индия и Тибет”. Тя започва заниманията си по йога през 1996 г. в системата на Сатянанда йога. От 2006 г. преподава Кундалини йога, след като завършва курс за инструктори във френската федерация „Тантра - Кундалини йога”. Системата, която се преподава във федерацията се основава на учението на индийския учител Йоги Бхаджан (1929-2004), който предава традицията на Кундалини йога в западния свят.
Людмила води йога практики и семинари в България, Гърция, Германия, Англия, Холандия, Индонезия, Хонг Конг, Норвегия и др.

Кундалини йога е мощен метод за възстановяване на жизнената сила, хармонизиране на енергийните центрове, пробуждане на творческите способности и пълно разгръщане на съзнанието, любовта и свободата. Тя прилага на практика принципите и философията на тантра – древното учение за физическо, умствено и духовно усъвършенстване и разширяване на съзнанието. Нейната основна цел е пробуждането на съзнателната енергия, потенциално съществуваща в човека. Кундалини йога има силен ефект върху всички аспекти на личността – физически, емоционален, умствен и духовен. Кундалини йога практиките съдържат крии със статични и динамични физически пози, дихателни техники, релаксация и медитация. Подходящи са както за начинаещи, така и за напреднали.

Такса за участие 20 лв.

Информация и записване предварително по телефон.
Местата са силно ограничени.

 

Спонсори на Портал 12