Търси

Кундалини - динамична медитация на Ошо - 24 януари

Начало
24.01.2020 г. от: 18:00 ч.
Край
24.01.2020 г. от: 19:30 ч.
Телефон:0888 54 99 33
Лице за контакт:Галя Христоскова
Ошо създава динамичните медитации, за да помогне на съвременния европеец да се отърси от напрежението, стреса след активния натоварен ден. Само когато всички ограничения и въртележката от безкрайното препускане на ума бъдат разбити, става ефективно преминаването към пасивни методи на медитиране.

Техниката на Кундалини медитацията помага енергията от основата на гръбнака да тръгне нагоре. За да се раздвижи Кундалини енергията, е достатъчно да й се подаде танц, музика.
Разтрисането в първата част премахва вътрешните блокажи, пречки, освобождава напрежението. Танцът във втора част трансформира раздвижената енергия в радост и блаженство. Дотук само се подготвяме за медитация – активното натоварване изпраща съзнанието извън ума.
В трета част седим или стоим. Енергията върви свободно във вертикална посока, а ние сме само наблюдатели. В четвърта част, легнали по гръб, се наслаждаваме, потънали в тишина.

Терапевтичният ефект от медитацията е премахване на блокажи, елиминиране на стрес, възстановяване обмяната на веществата, хармонизиране работата на всички системи, подмладяване, освежаване, връщане на радостта и възторга. Но и още: променяне на съзнанието, трансформиране на личността, себеопознаване, самоусъвършенстване.

Цена: 10 лв.

Спонсори на Портал 12