Кръгла маса на тема Монтесори педагогика се провежда днес в София

06.04.2016 г.
1002
Добавена от: Портал12
Днес от 16.00 до 18.00 часа в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет ще се проведе кръгла маса на тема: “Иновативно образование в България – Монтесори педагогика”. Събитието е организирано от Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет и Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма Матер“.

Официален гост ще бъде Барбара Айзъкс, директор “Акредитация” към фондация „Montessori St. Nicholas Charity“, Лондон, Великобритания. Специални гости ще бъдат проф. Матео Бонифачо, преподавател по “Иновации и предприемачество” в Университета в Тренто, Италия и проф. д-р Божидар Ангелов, декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Модератор на събитието ще бъде д-р Данаил Данов.

В кръглата маса ще участват представители на висши училища, държавни институции и неправителствени организации.

 


Свързани публикации

08.02.2016 г.
3128

12 напътствия от Мария Монтесори за грижа и възпитание на децата

Мария Монтесори (1870 – 1952) е родена в Италия, в края на XIX век. Тя е първата жена - доктор по медицина в Италия, също така е психиатър и педагог. Разработва метод за обучение, който помага на децата да се оформят като свободни личности. Когато той се прилага по правилния начин, децата са щастливи и са ненаситни за още и още занимания.
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай