Търси

Концерти Мотив представят концерт на Камерен оркестър 432

Начало
22.12.2015 г. от: 19:00 ч.
Край
22.12.2015 г. от: 21:00 ч.
Организатор:Модо България ЕООД
Имейл:info@modo.bg
В разгара на празничния сезон Концерти "Мотив" ще отбележат края на тази календарна година с един впечатляващ концерт на Камерен оркестър 432. Програмата включва най-обичаните празнични творби от Хендел, Моцарт, Шуберт, Григ и други.

Концертът ще започне с едно представяне на разликата в Ла 440 и Ла 432 херца. Програмата ще продължи с Концерто Гросо, специално писано за Рождество от Корели. Гостите ще могат да чуят изпълнения от Хендел, Моцарт, Шуберт, като финалът ще е с Едвард Григ. Целта на концерта е публиката да усети по-различното протичане на музикалната есенция, благодарение на честотата 432 Ла и благодарение на един специфичен интервал, т.нар. отворени финти, които акустически променят тотално начина по който музиката, самият звук, се разпространява в залата.

Да основеш собствен оркестър на крехката възраст от 26 години е истинско доказателство за сериозни намерения в диригентската професия. Тази заявка прави диригентът Иван Янакиев преди две години, а неговият изключително амбициозен проект ще бъде представен на предстоящия концерт Мотив: 432.
 
На 22.12.2015г. като солист ще блести очарователната Миряна Калушкова, която има респектиращ брой награди от конкурси за певци и е аплодирана от публиката за сценичните си превъплъщения като Виолета от "Травиата", Силва от "Царицата на чардаша" и много други.

"Колкото и да смяташ, че познаваш класическата музика, тя винаги има с какво да те изненада."

22 декември, 19:00, църква "Д-р Лонг", Раковски 86, град София

Билети на: www.modo.bg

 

Спонсори на Портал 12