Константин Златев: Посвещението е акт на разширяване на съзнанието (ВИДЕО)

29.04.2018 г.
12215
Добавена от: Борислав Борисов
Ще навлезем в дебрите на една дълбоко мистична тема, за която по никакъв начин не мога да имам претенции за изчерпателност, но се надявам да засегнем въпроси, които представляват интерес за вас. 

Каква е същността на посвещението? Все пак говорим за едно събитие в живота на индивидуалността, което променя изцяло неговото съществуване, неговия път. По своя еволюционен път човекът, човешкото съзнание, преминава през различни степени на развитие и духовно израстване. Духовното познание ги назовава - посвещения. По своята същност посвещението е акт на разширяване на съзнанието, при който съзнанието добива по-голяма дълбочина на осъзнаване (или по-висока степен на осъзнаване) и по-пълно разбиране на Истината за всичко съществуващо. Истината за битието във и извън индивидуалното Аз, както и Истината за целите на еволюционното развитие на всички равнища в Космоса.

Разширение на съзнанието означава, че човешкото съзнание е в състояние да приема и обработва по-голяма по количество и по-висока по качество информация, да обгръща по-мащабни области от Творението и да прозира все повече взаимовръзки и взаимозависимости между отделните елементи на съществуващото. Въз основа на тези нови възможности, съзнанието придобива и по-значим творчески потенциал. Посвещението именно е акт на разширение на съзнанието - докосване до нови истини за Вселената, докосване до Божия план, за Света, и превръщането на тези истини в личен духовен опит.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО - "Посвещенията при Учителя Беинса Дуно" (Петър Дънов) и решението му за преждевременно напускане на Земята, като форма за спестяване на тежка карма за България :
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12