Търси

Карнавал на биоразнообразието

Начало
27.05.2016 г. от: 17:00 ч.
Край
27.05.2016 г. от: 19:00 ч.
Организатор:Солта на живота
За участие в Карнавала се канят децата от бургаските детски градини и началните училищни класове, които да дефилират с костюми на растения и животни, срещащи се в България, да представят свои авторски творби, кратки сценки, танци и др. Добре дошли са и участници с костюми от рециклирани материали.

Ще се радваме да привлечем интереса на малки и големи към езерата и техните обитатели, а чрез тях и на техните семейства и учители, които ще се включат в подготовката на карнавалните костюми и се разровят за вдъхновение в енциклопедии, сайтове и сред природата.

Карнавалът е и още една възможност за бургазлии да научат колко важен е нашият град за опазването на природата
, колко ценни видове живеят в езерата около нас, както и факта, че няма друг такъв голям град не само в България, но и в Европа, в границите на който да се наблюдават толкова различни и редки видове, през който напролет и наесен да минава миграционния път на птиците и да има дори резерват (Атанасовско езеро).

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в Бургаските езера, за „най-зелен” костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява – пресъздаване на приказка, басня, авторска творба, танц и др. Очакваме разнообразни птици, растения, земноводни, бозайници, риби, насекоми, даже солнични рачета и комарчета … За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

Повече подробности на сайта на проект Солта на живота, LIFE+.

град Бургас, Морска градина, лятна сцена Охлювът
 

Спонсори на Портал 12