Карма и кармични аспекти във фокуса на лекция в София

07.02.2019 г.
5246
Добавена от: Борислав Борисов
Днес от 19:00 ч. до 21:00 ч. в Централен Военен клуб в София ще се проведе лекция на тема "Карма и кармични аспекти". 
Вход свободен!
Темите на събитието:
Ключът за кармичните домове в хороскопа - Галина Герасимова и Андрей Грива
Планетите като кармичен указател - Антоанета Салфидж
Новил - аспектът на трансформациите - Христо Воденичарски
Със специалното участие на Йоана Стратева - цигулка и Ивелина Иванчева - пиано
Според източните народи дълговете представляват закон за кармата, или закон за причините и последствията. Карма съществува там, където е станало отклоняване от правия път на развитие. Според едно обяснение кармата се дължи на стремежа на тъмнината от пасивна да се превърне в активна. Така е започнало създаването на Космоса. Тогава се е явило страданието. Човек живеел в тъмнината и постепенно започнал да излиза от нея. 
Едно трябва да се знае: има един вътрешен закон, който държи отговорни всички народи, общества и хора за техните постъпки. Има един вътрешен договор, сключен в живота, за неизпълнението на който всеки човек ще бъде съден. Един ден, когато човек напусне Земята, ще дава отчет за всички свои дела. Невидимият свят е определил два вида ангели, които да посрещат хората от Земята. Едните ангели са светли, а другите – тъмни.
Законът за кармата не е да сплаши човека, но да му покаже причините и последствията на нещата, как вървят те по един математически закон, ни повече, ни по-малко. И всяко едно страдание, което ще изпита човек, съответства на престъплението, което е направил, т.е. каквато болка си причинил другиму, същата болка ще се върне и на теб по същия начин, за да знае човек, че каквото прави, за себе си го прави.

Какво представя кармата? Каквито обяснения да се дават за кармата, те нищо не допринасят за благото на човека. Кармата не обяснява фактите и явленията в живота, но само ги констатира.  Който признава закона на кармата, ще разбере, че и той някога е постъпил по същия начин. За да излезе от трудното положение, в което е изпаднал, той трябва да изправи погрешката си. Кармата изключва всякакво неизпълнение на обещанията. Който иска да избегне закона накармата, той трябва да е внимателен в обещанията си. Обещае ли нещо, той трябва да го изпълни. Не може ли да го изпълни, по-добре да не обещава.

Животът на всеки човек е картина, която има малки погрешки. Като работи съзнателно върху себе си, човек намира погрешките на картината си и ги изправя. След това той изнася картината си на изложение. Всеки човек трябва да знае, че животът му ще бъде изложен пред целия свят. Тогава той ще разбере стиха, в който Христос е казал, че няма нищо скрито-покрито в света. 

И тъй, когато разумните и напреднали същества видят картината ви, ще ви запитат: „Откъде идете?“. – „От Земята.“ – „Какво научихте на Земята?“ – „Едно разбрахме на Земята: няма друга планета във Вселената с по-тежки условия за живот от тия на Земята, но и няма по-интересна планета от нея. Големи противоречия, мъчнотии и нещастия има на Земята, но и много интересни неща стават на нея. Заслужава си да живее човек на Земята!“
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай