Търси

Караполски смеси 2016

Начало
25.06.2016 г. от: 10:00 ч.
Край
03.07.2016 г. от: 17:00 ч.
Организатор:Асоциация за строителство с естествени материали
Задава се третото издание на деветдневния обучителен курс в любимото ни село Караполци. :) Този път то ще се проведе от 25 юни до 3 юли 2016г. Отново може да се включите за целия период или само за някой от двата уикенда. 

Кой?
Николай Маринов - Архитект; съосновател на АСЕМ; част от екипа разработил Техническо становище за Приложение на Сламени бали от житни култури за изграждане на неносещи стени на нискоетажни сгради; лектор и обучител в теоретични и практични обучение в страната и чужбина; съосновател на Мещра - НПО за опазване и съхраняване на стари занаяти, строител с естествени материали

Евгени Монов - натурално изпитващ естеството на материята и духа и по-специално на дървото и неговите сглобки и ключки. Приятелски настроен към нови естествени усещания и контакти и със сламата и глината. Обичащ да помага и усмихва без или с нужда.

Какво? 
Принципи, свойства и приложение на техники с естествени материали; тестване, приготвяне и полагане на глинени смеси: приготвяне и нанасяне на основен, запълващ и финален слой глинени мазилки върху Кобени стени и стени от Олекотена глина; доизграждане на стени от Коб и Олекотена глина, заедно с всички съпътстващи ги процеси. 

Цена /лв/: 
Девет дни (25.06 - 03.07) - 120 лв. 
Уикенд (25-26.06/ 02-03.07) - 40 лв. 
* Преференциални цени за участници от предните два курса в Караполци.

Ако нямате възможност да заплатите посочената такса, има опция за доброволна помощ преди и след събитието, която да Ви освободи частично или напълно от нея. 

Какво да си носим?
Работни дрехи, стари/ работни обувки, бански (по желание), спален чувал, шалте, палатка (ако нямате - свържете се с нас предварително), канчета и по желание лични прибори, сапун и паста за зъби (по възможност биоразградими), а от нас - общи биоразградими шампоани, прахoвe за пране и миене на съдове.

Настаняване: Настаняването се осъществява в предоставени от Ванката (собственика) дворни места, в които разполагаме нашите палатки. Възможно е паркиране на кемпер или каравана.
Ползваме 2 компостни тоалетни и един слънчев душ. 

Броят на участниците е ограничен и желаещите попълват предварително формуляр за участие.

За записвания или допълнтелни въпроси ни пишете на: natural.association@gmail.com или се обадете на 0889 698182/ 0888 693 819.

Очакваме Ви!! :)

Село Караполци, Елин Пелин
 

Спонсори на Портал 12