Търси

Камчийски пясъци 2016

Начало
29.05.2016 г. от: 08:00 ч.
Край
29.05.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Зелена стъпка
Второ издание на единствения пясъчен полумаратон "Камчийски пясъци", който се провежда вече по традиция в последната неделя на месец май.

Всеки състезател има правото да избере дали да бяга бос, обут или да го направи комбинирано. Състезателят обаче няма право да избира – той трябва да пресече река Камчия два пъти. Традиционно реката се пресича с газене по специално маркиран от спасителите брод. За тези, които имат причини да не газят в реката, ще предложим както и миналата година, алтернатива – плавателно средство. Състезателите, които ще се възползват от плавателното средство обаче ще трябва да преминат през допълнително препятствие. Отново на старт/финала до таверна "Робинзон" ще има палатков лагер още от петък. Има и възможност за хотелско настаняване.

В събота организираме акция по почистването на плажа около устието. Целта ни е да намерим още един повод да се забавляваме заедно, като в същото време разкрием една тайна – къде всъщност отива накрая една пластмасова опаковка. За да съберем отпадъците ще осигурим пластмасови чували, ръкавици, лодка и вода (хм, в какво ли ще е опакована ;) ).
Дистанциите са 21 и 10 километра, а също и 2.2 километра за най-малките.

Запишете се на http://www.green-foot.net/kamchia2016.php

 

Спонсори на Портал 12