Търси

Изследване на конфликтите при щитовидната жлеза

Начало
15.07.2017 г. от: 14:00 ч.
Край
15.07.2017 г. от: 18:00 ч.
Организатор:Sun Art
Изследване на конфликтите при щитовидната жлеза по пътя на Психобиология и Интегративно дишане

Време: 14:00 – 18:00 с 20 мин. почивка

Водещи: Миглена Чордова и Борис Попхристов

Цена: 35 лв.

Миглена Чордова е икономист по образование и професионалното й развитие стартира в сферата на финансите. С раждането на нейната дъщеря през 2010 година започва процес на трансформация отвътре и отвън. 
Интересите й са в сферата на йога, интегративно дишане, психология, веданта философия, интегрална философия, психо-биология, невро-лингвистично програмиране (НЛП), кристалотерапия, аюрведа. Неин проект е сайта SunArt. Съорганизатор е на Фестивала “Здравей Здраве”. 
2016 - Сертификационен курс за йога преподаватели RYT 200 към Yoga Alliance от Himalayа Yoga Peeth;
2014 - 2016 Сертификационен курс за фасилитатори по Интегративно дишане към Институт за Интегрално Развитие и Австрийската асоциация по Интегративно дишане под ръководството на Wilfried Erhmann, Austria;
2016 - Integral European Conference
2015 - НЛП обучение към JM Sinergie, Франция

Борис Попхристов е софтуерен архитект по професия. Той търси единство по пътя на знанието и работа с интелекта. Разработва своя система за личностно осъвършенстване, която нарича каузален коучинг. Тя обединява методите на древни и съвременни философски и психологически школи като Веданта, Йога, Интегрална философия и психология, Психобиология, НЛП и др. Каузалният коучинг разглежда индивидуалните и колективните явления холистично и търси причините за тях като по този начин се стреми да достигне до тяхното цялостно осъзнаване и трансформация. Съорганизатор е на Фестивала “Здравей Здраве”.

Какво е Психо-биология?

Нашата модалност разглежда човешкото същество като триединство: душа (психика), разум (интелект) и тяло. Болестта се приема като отговор на разума към специфичен стрес в живота на човек. Дотогава, докато болестта носи своя смисъл, тя ще продължи да се изявява на физическо ниво.

Базиран на трудовете на Клод Саба (Тотална биология на живите същества), Жерар Атиас (Био-психогенеалогия), Рике Геерд Хамер (Нова германска медицина) и други водещи изследователи в областта на науката и психологията, Психо-Биология предоставя методи на работа за идентифициране на несъзнателния механизъм, който се крие зад една болест и цели да подпомогне оздравяването.
Откривайки „защо” сме болни вече представлява голяма част от лечебния процес. Тогава можем да работим за отстрането на дългосрочни модели на мислене, поведение и ограничени вярвания, които години наред са били в полза на навици относно повтарящи се ограничени тълкования.

Какво е Интегративно дишане? 

Интегративната дихателна практика е чудесен инструмент за самостоятелно изследване. Това е лека, но мощна техника, която ви позволява да се слеете със своето вътрешно Аз. Чрез нея се интегрират спомени, емоции и модели, съхранявани в тялото, ума и душата, които до този момент са ви пречили да живеете пълния си потенциал физически, емоционално и психически.
Интегративното дишане е метод за психологическа работа с личността. Комбинира в себе си доказали се дихателни практики, но добавяйки към това и огромен допълнителен инструментариум от различни други психологически методи и техники.
Преживяването по време на сесия по Интегративно дишане, затваря кръга, свързвайки физическото отваряне с емоционалното изцеление и повишената осъзнатост за тялото и неговите нужди. Интегративните преживявания, задълбочават и укрепват контакта и взаимодействието между вътрешния и външния свят, помагайки ни да видим външния свят като огледало на това, което се случва в нас.

Какво ви е необходимо? 

Удобни дрехи и готовност за предизвикателство! Останалото ще бъде осигурено от Ананда Йога Студио (постелки, одеяла, възглавнички, вода). Максимален брой участници – 12 човека.

Място: AnandaYoga project
ул. Леонардо Да Винчи 16, Пловдив


 

Спонсори на Портал 12