Изследователи достигнаха ново ниво в квантовата физика. Предричат квантов интернет

02.03.2016 г.
4167
Добавена от: Портал12
1 коментара
Изследователи от Виенския Университет достигнаха до ново ниво в квантовата физика. Те са успели да впримчат три частици на светлината във високо двуизмерно квантово ниво, същевременно свързани с въртенето на техния спин от началото на вълновата структура.

Заплетените кванти на светлината изглежда продължават да оказват влияние един към друг, независимо от това колко разстояние има между тях.

Квантовата свързаност е описана отдавна на хартия, но сега е налице първо модерно доказателство при експерименти със светлината. Новото откритие ще може да ускори процеса на разработване на квантов компютър и квантово криптиране.

Според изследователите това е първата стъпка към създаването на квантово-фотонен интернет, който да работи с несравнимо количество огромни информационни обеми, в сравнение спознатите в днешно време.

Противниците на мулти-технологизацията и глобализацията от своя страна алармират, че изследванията са опасна игра към създаването на биороботи и изкуствен интелект. Според други, учените в универсиътетите търсят начин за докосване до паралелни вселени посредство вълновите функции в квантовата механика, теория от преди повече от половин век.

Според теорията на квантовата декохерентност паралелните вселени никога няма да бъдат достъпни за нас. Недостъпността им може да се разбира по следния начин: веднъж след като измерването бъде направено, измерената система е заплетена както с физика, който прави измерването, така и с огромен брой други частици, някои от които са фотони, които летят със скоростта на светлината към другия край на Вселената. За да се докаже, че вълновата функция не претърпява колабс, ще трябва да се върнат обратно всички тези частици и да бъдат измерени отново, заедно със системата, която първоначално е била измерена. Това е не само напълно непрактично, но дори и да е теоретично възможно, ще унищожи всяко доказателство, че оригиналното измерване е било осъществено, включително паметта на човека. 
 
Коментари: 1
  • Mind Power
    02.03.2016 г., 12:49 ч.
    7     0

    Гаранция, че преминаването в паралелни вселени е абсолютно възможно и абсолютно забранено!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай