Търси

Изкуство и шамански тъпан

Начало
13.05.2017 г. от: 14:00 ч.
Край
14.05.2017 г. от: 17:00 ч.
Организатор:Институт за звукова терапия, психотерапия и творчество
В дните 13 и 14 май ще имаме възможността да преживявавме изкуството на ритъма и звука на шаманския тъпан и да интегрираме чрез творческата сила на работата със символи и маски.

FB: https://www.facebook.com/events/1134842476661003/?active_tab=discussion

Ще пътуваме в различни светове, за да се свързваме с тотемите на силата, природата , предците. Ще се учим как да помагаме на себе си и на другите. Изкуството на ритъма , звука и творчеството са мощен инструмент за трансформация на нашата жизнена сила и дества като огледало на вътрешния ни АЗ.

Ще използваме ръцете си като посредници чрез глина, пастели, правене на маски и всичко това свързан с ритъма и лечебната сила на звука на шаманския тъпан. Не е необходимо да бъдете артист или художник. Едниствено е необходимо желанито ВИ, за да изпитате трансформиращата сила на барабан и изкуството като инструмент за лечение.

Ще ни води Солвейг Катрин, която е шаманист и арт терапевт.
Арт терапевтите и шаманисти са като творчески акушерки, които могат да помогнат на хората да родят и сътворят своята творческа сила.

Обичайно, около нас има мноо негативни вярвания около нашата креативност наложени от родители, учители и др. Изкуството на ритъма, звука и творчеството са свещен акт и той произлиза от цялото ни същество, цялата ни система. Този инструмент работи чрез емоционалното ни тяло и може да изчисти и лекува емоции, да освободи стари блокажи, може да ни помогне да намерим вътрешния баланс и спокойствие, да общуваме с нашата душа, защото езика на душата е двързан с ритъм, звук, цветове, символи и образи. Движите духа във форма чрез акта на създаване. Мелодията на нашето тяло е като медиатор на твореца в нас. Удивително е колко може да научите повече за себе си чрез акта на творене чрез звук, образи и символи. Творческия процес се превръща в огледало и отразява вътрешната мъдрост и изцеление. В шаманизма акта на създаването се разглежда като свещен акт и това, което излезе от творческия процес се възприема като мощен инструмент, символ на Духа. Със собственото намерение, ще придобивате властта на творението.

"Идеите текат, блокажите се лекуват, и развивате повече вътрешната си мъдрост като усещате мелодията на интуицията. Бъдете креативни, диви, самотоятелни, отприщете потенциала си, за да сбъдвате мечтите на живота ВИ! ".

Време на започване -13 май-10.00
Време на приключване- 14.май-17.30

/ Допълнително ще се обяви възможността за сесия в петък вече-12.03/

Място на провеждане:
гр. Варна, ул. " Братя Шкорпил" 26, както и на подходящо място на брега на морето за провеждане на церемония.

тел. за записване и допълнителна информация : 08993699041; 0886086041
e-mail -instpsycult.com

Цени:
До края на март: 200лв.
До края на април 270лв.
През месец май 350лв.
Местата в тренинга са ограничени и е необходимо да запазите своето място чрез капариране. Капарирането Ви дава възможност и да запазите перида си за посочената по-горе отстъпка.
Банкова сметка за плащане: BG49STSA93000014216013
Очаквайте повече подробности за събитието.

 

Спонсори на Портал 12