Истинската Любов има празник всеки ден, булевардната любов - веднъж годишно

14.02.2018 г.
25
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Тази вечер улиците са притихнали. Много от нас бързат да си откраднат празник. За едни празник на Любовта, за други Празник на Виното. Почти винаги вървят ръка за ръка в днешните времена...
Истинската Любов обаче не се опива, нито се празнува веднъж годишно. Тя изгрява всеки ден във в нас с раждането на новия ден и изгрева на Слънцето, което ежедневно носи своята Божествена любов към нас. Истинската Любов се раздава и се проявява в най-обикновените ситуации ежедневно.
Всеки миг, Всеки нов ден Любовта ни шепти с онзи, тихия глас:
"От Любов си създаден и за Любов. Обичай Бога, твоя Баща, ближните си, братята си, своята свещена душа... Обичай! Защото, каквито и дарове да имаш, Любов нямаш ли - никак не те ползва."
Ето казва Учителя Петър Дънов за Любовта:

Кой е най-силният подтик в живота?
Подтикът на любовта. Той внася светлина в човешкия ум, топлина в човешкото сърце и сила в човешката душа. Когато подтикът на любовта действува в човека, тогава се строят всички велики и красиви неща. Влезе ли любовта във вас, дайте й първо място. Пред любовта всякакъв спор отстъпва. Защо ще спорите с любовта, дали е истинска, или не е истинска?

Коя любов е истинска?
Която носи живот и светлина. Колко време трае този живот? – Докато любовта е в човека. За да продължи живота си, човек трябва да пази любовта като зеницата на окото си. Не я ли пази, отнася ли се небрежно към нея, тя го напуща. Страшно е положението на човека, когото любовта напуща. Щом тя го напусне, животът му се прекратява. Това показва, че между живота и любовта съществува тясна връзка. Пазете любовта в себе си, да не изпаднете в противоречията на живота, да не изгубите своя вътрешен мир и доволство.

Къде е любовта?
Навсякъде. Няма място в света, дето любовта да не присъства. Няма същество в света, което любовта да не е посетила. Заблуждението на човека се заключава в това, че той търси любовта на специфично място и при специфични условия. Любовта е навсякъде и във всичко.
Нека празнуваме Любовта всяка сутрин когато отворим очи и нека по-често да ги отправяме с благодарност към Слънцето в неговия сутрешен любовен поздрав към нас! Честит празник - вчера, днес и утре!
Словото на Учителя е откъс от "Опорни точки в живота" – беседа държана от Учителя Беинсá Дунó (Петър Дънов) при седемте Рилски езера, 21 юни
 


Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай