Търси

Интегративно дишане

Начало
17.11.2016 г. от: 09:30 ч.
Край
20.11.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Институт за Интегрално Развитие
Имейл:info@integral-bg.eu
Професионален сертификационен тренинг по интегративно дишане
в сътрудничество с австрийска асоциация по интегративно дишане

Първи модул - 17 – 20 Ноември 2016 г.

Броят на участниците в обучението е ограничен, необходимо е предварително записване - http://goo.gl/forms/rvMfyxWphyTRGgaT2

Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално с някоя от помагащите професии.

След успешното покриване на сертификационните изисквания, участниците получават сертификат от Австрийската Асоциация по Интегративно дишане, удостоверяващ оторизацията им да фасилитират индивидуални и групови сесии по Интегративно Дишане.
Към обучението има преведено на български печатно ръководство с общ обем над 500 стр.
Осигурен е симултанен превод на български по време на обучителните модули.

=================================================

Водещи – екип преподаватели на ААИД:

Д-р Вилфрид Ерман е завършил няколко магистърски и докторски програми по психология, психотерапия, философия, педагогика, история и политически науки. Преминал е през обучение и е сертифициран в клиент-центрирана терапия, няколко дихателни модалности, телесно-ориентирана терапия, системни констелации, травма терапия и работа с трансперсонални състояния на съзнанието. През 1991 година д-р Ерман става един от учредителите на Австрийската Асоциация по Интегративно дишане и е неин председател до 2003 година и след пауза от 8 години бива избран отново за неин председател, какъвто е и понастоящем. През 1993 година той създава тренинг програмата по Интегративно дишане и от тогава е водещият обучител на ААИД. От тогава насам той развива няколко нови подхода и техники на дихателната работа, включително системното дишане и дишането за работа с проблеми с пренатален характер. Основната насока на работата му понастоящем е насочена към изследванията, свързани с пренаталната терапия и с философията на науката за вътрешният свят.

Д-р Ангелика Заске е психолог със специализация в работата със зависимости. Тя е преминала през обучения и е сертифицирана в следните школи, методи и техники – хипнотерапия, регресивна терапия, освобождаващо дишане, изцелително докосване, любящи взаимоотношения и други. Нейният първи досег с работата с дъха е през далечната 1984 година и впечатлението и от този първи досег е толкова мощно, че тя решава да се посвети на професионално обучение в работата с дъха, за да може да разпространява след това този метод. Ангелика прекарва 28 години от живота си в САЩ, където се дипломира като психолог и работи дълги години в център за зависимости във Флорида.

Хайнц Герд Ланге е член на Австрийската Асоциация по Интегративно Дишане и един от преподавателите и. Той е обучен в няколко школи за работа с Дъха, в това число Холотропно дишане, Ребъртинг, Вайвейшън, Интегративно дишане и др., а също и в школи и методи като НЛП, Фамилна динамика, Гласов Диалог, телесно-ориентирана работа, Работа с вътрешното дете, няколко енергийни методики, Биоенергиен интегритет и др. Вече повече от 25 години той върви по пътя на личностното пробуждане и трансформация, преминавайки през опитности и обучение в огромен брой терапевтични и трансформативни практики, като в последните 15 години се посвещава на преподаването на натрупаният от него опит на други хора, тръгнали по същият път.

=================================================

За Тренинга:
---------------------
Тренингът по Интегративно дишане на ААИД е разработен преди 30 години в Австрия, с цел да осигури високи стандарти на качествено обучение и също така, ясни етични критерии. Този тренинг е усъвършенстван и развиван през тези 30 години, включвайки все по-голям брой подходи и методи. Това е единствената съвременна дихателна практика, която стъпва върху мъдростта на древните познания за работа с Дъха, като в същото време се базира на солидни теоретични и научни концепции, в това число и на последните разработки в областта на невронауката, епигенетиката и травма теорията. Тренингът черпи от огромната база от знания на различните дихателни техники и подходи, методите и техниките за работа с тялото и психотерапевтичните подходи, като теоретичната и практическата му част са в процес на постоянно развитие и усъвършенстване в методологичен и метатеоретичен план.
Тридесет годишният опит в обучението на фасилитатори по Интегративно Дишане, е гаранция за изключително високите нива на практически и педагогични умения на обучтелите на ААИД. Благодарение на преминатата от всеки от тях дълга и дълбока лична вътрешна работа, те са в състояние да се ангажират с една емпатична, отговорна и обгрижваща работа с обучаващите се и да демонстрират освен компетентност и знания, също така и дълбоки нива на уважение към личният трансформативен процес на всеки от обучаващите се, както и към личното му израстване като фасилитатор по Интегративно дишане. 
По един изключително задълбочен начин, обучението по Интегративно дишане, успява да предаде нужното познание и опит, необходими за една компетентна и безопасна работа с клиенти (според конкретната специфика на клиента), с цел катализиране на процеса им на личностна трансформация, интеграция, себеизцеление и израстване.
=================================================

За интегративното дишане:
----------------------------------------------
Дишането е от есенциално значение за физическото, емоционалното и менталното благополучие на хората. Едновременно финият и дълбок ефект от дълбокото, свързано интензивно дишане е познат от хиляди години. Дишането е инструмент за изцеление, вътрешно изчистване, себереализация и трансформация. Особено що се отнася за забързаното ежедневие на съвременният човек, ние се нуждаем изключително много от компетентни и изпитани форми за комбиниране на древното познание за силата на дъха с откритията на модерната наука, психология и психотерапия

Интегративното дишане комбинира различните подходи на дихателната работа, в една по-широка рамка, отваряйки пространство за широк спектър от методи и техники, което ни позволява да изберем най-подходящият подход за работа, съобразявайки се с индивидуалните нужди и проблеми на всеки един клиент. 

Целта и предназначението на Интегративното Дишане е да предостави огромен методологичен репертоар от най-различни дихателни школи и методи (холотропно дишане, ребъртинг, вайвейшън, трансформативно дишане, холографско дишане, интуитивно катарзисно дишане, както и източни подходи към дишането като пранаяма, бхастрика и др.), школите и методите за работа с тялото (техники от телесно-ориентираните психотерапевтични школи на Александър Лоуен, Вилхелм Райх, Гещалт терапията на Фредерик Пърлс …) и др., на обучените фасилитатори по Интегративно Дишане, за да разполагат те с огромен инструментариум, при работата си с клиентите, и да са в състояние да подхождат наистина индивидуално към всеки отделен клиент.

По време на дихателният процес, определени преживявания от биографичен, а понякога и от трансперсонален характер, биват изведени на съзнателно ниво, така че да бъдат вътрешно интегрирани. За дъха е лесно да извади наяве тези преживявания, които иначе са „складирани“ на едно дълбоко ниво, и да ги интегрира в мрежата на съзнанието, така че те да се интегрират в тази мрежа и да не бъдат повече дисоциирани. Дишането разширява тази мрежа на съзнанието, като вплита различните части на личността в нея, докато накрая вътрешното осъзнаване не я осъзнае като нещо изключително красиво. Нито една нишка и нито един възел не са излишни в тази мрежа.

Преживяването по време на сесията по Интегративно дишане, затваря кръга, свързвайки физическото отваряне с емоционалното изцеление и повишената осъзнатост за тялото и неговите нужди. Също така, интегративните преживявания по време на сесията, задълбочават и укрепват контакта и взаимодействието между вътрешният и външният свят, помагайки ни да видим външният свят като огледало на това, което се случва вътре в нас.

Интегративното дишане е подходящо за всеки, независимо от възрастта, пола, културните обусловености или опита. Резултатите постигани благодарение на Интегративното дишане са изключително бързи и дълбоки и всеки може да се възползва от дълготрайните му ефекти. 

Повече информация за Интегративното Дишане, както и за предстоящият тренинг, можете да намерите, като кликнете върху следващите линкове:

http://integral-bg.eu/content/view/87/100/lang,bg/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/1/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/2/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/3/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/4/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/5/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/6/lang,bg/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/7/
http://integral-bg.eu/content/view/87/100/1/8/

Ако желаете да вземете участие в предстоящият тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно такси, срокове, дати и т.н. изпратете запитване.

град София, булевард "Княгиня Мария Луиза" 58, Институт за Интегрално Развитие
 

Спонсори на Портал 12