Търси

Иновативни методи за работа с групи - семинар в Пловдив

Начало
06.06.2016 г. от: 09:30 ч.
Край
06.06.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Communication Academy и Отсреща
Имейл:a.valkov@communication-academy.eu
Как да донесем повече вдъхновение, енергия и ефективност в разговорите, които водим?

Как достигаме до колективната интелигентност на една група?

Възможно ли е да водим групата, като същевременно следваме това, което е важно за нея?

Семинарът се фокусира върху теми свързани с ролята ни на водещи и организатори на срещи от всякакъв тип – как достигаме до истинското намерение за дадена среща и формулираме въздействащи въпроси, как отправяме силна покана и кое ни помага да присъстваме тук и сега и създаваме подходящо пространство за смислени и резултатни разговори.

Ще изследваме в детайли ролята на "домакин" на срещите, която се свързва с уменията за създаване на такава среда, в която хората показват най-доброто от себе си и където има място за колективната интелигентност. Тя е едновременно и повече и по-малко от традиционните роли на водещ, обучител, модератор или фасилитатор. В тези методи се основаваме на допускането, че хората влагат енергията и ресурсите си най-вече в онези неща, които имат най-голямо значение за тях. Ще разгледаме през практиката няколко силни процеса за водене на групови разговори, които мотивират хората да поемат отговорност за предизвикателствата, пред които са изправени. 

Семинарът включва теоретични и практически елементи прилагани от международната общност на лидерството на участието (известна още като Art of Hosting).

Подходящ е за всички, които професионално работят с групи и/или водят и организират работни срещи и семинари и искат да придобият нова, различна гледна точка върху тази роля и да научат нови методи и техники - преподаватели, педагози, специалисти по човешки ресурси, обучители и фасилитатори, мениджъри на екипи, представители на обществени организации и НПО.

Водещи: Антон Вълков, Емилия Илиева-Крайнова

Такса участие: 60 лв.
Регистрация на: a.valkov@communication-academy.eu
Минимален размер на групата: 6 участника


град Пловдив, улица Бетховен 12, ​Отсреща
 

Спонсори на Портал 12