Търси

Holotropic Breathwork live - Варна

Начало
24.01.2016 г. от: 10:00 ч.
Край
24.01.2016 г. от: 17:00 ч.
Организатор:Йога студио Ом Шанти
Имейл:omshantibg@yahoo.com
На 24 януари (първата пълна луна за 2016г), Йога студио Ом Шанти организира един неповторим и интересен семинар по холотропно дишане, в който ще се пътува в себесъзнанието със силата на живата музика – Holotropic Breathwork live. Семинарът е сбор от практическо преживяване по време на холотлопно дишане и интеграция на преживяното чрез творчество и дискусия.

Програма:

Семинарът започва с медитация и въведение в теорията и практиката на холотропното дишане, с възможност за участниците да задават въпроси и да се опознаят помежду си.

10:00-10:30 - Регистрация и запознаване с групата.

10:45 - 11:45 - Кратка информация за същността на метода холотропно дишане и новата картография на човешката психика въведени от Стан Гроф.


12:00 - 14:30 - Медитация – ритуал за фокусиране върху вътрешния целител, сесия Холотропно Дишане, рисуване на мандали.

15:45 - 16:45 - Шеринг - всеки споделя само това, което желае да сподели с групата относно собствения си процес. Вашият личен опит в много случаи може да подпомогне инсайта или интеграцията на преживяването при някой друг.
/програмата не е окончателна и подлежи на промени в зависимост от динамиката на процеса/

Какво да се носи:
1.Завивка или спален чувал.
2. Удобни дрехи
3. Отворен ум и отворено сърце.
Организаторите молят да ги уведомите предварително, ако имате някакви специални нужди.
Облеклото е свободно – удобни широки спортни дрехи, без колани или бижута, изключен мобилен телефон.

Необходима е дълбока мотивация за преминаване през целия процес!

Необходимо е да потвърдите желанието си за участие, за да можем да организираме достатъчно място за всеки в залата и комфортното протичане на семинара!
Такса-дарение за участие в семинара - 49лв.
При заплащане в деня на семинара в залата цената е 59 лв. 

Водещи – сертифицирани фасилитатори в програмата Гроф Tрансперсонал Tренинг:
Ивелина Колева – магистър психолог
Ясен Георгиев - магистър психолог
Телефони: 0888915447, 0887364211, 0885548385

Нашето намерение е да подкрепим нарастващата общност от хора, използващи холотропното дишане за личностно себепознание.

Кратка информация за метода:
Холотропното дишане™ е мощен подход към самостоятелно себеизследване, който интегрира идеи от съвременните изследвания на съзнанието, антропологията, дълбинната психология, трансперсоналната психология, източните духовни практики и мистичните традиции на света. Разработен е от американските трансперсонални психолози Станислав и Кристина Гроф.

Името Холотропно буквално означава "движа се към цялостност" (от гръцки " holos " - цяло и" trepein " - движа се в посока на нещо). Самият процес използва прости средства: ускорено дишане, съчетано с емоционално наситена музика в специална компилация. Със затворени очи, легнал на постелка, човек използва собственото си дишане и музиката, за да влезе в необичайно състояние на съзнанието. Това състояние активира естествения вътрешен процес на изцеляване и балансиране на психиката и е придружен от специфичен набор вътрешни преживявания. Този „вътрешен целител” е аспект от човешката ни същност, който има способността да ни води към хармония и цялостност. Качеството и съдържанието на вътрешния процес е уникален за всеки човек за конкретното време и място на всяка сесия, която всеки път е различна като преживяване. След всяка дихателна сесия се отделя време за интеграция на опита чрез рисуване на мандала – знак, метафора, символ на най-значимото, което сме преживели по време на сесията. По време на шеринга участниците в групата са свободни да споделят толкова, колкото пожелаят.

Счита се, че човешката слухова система възприема звук в обхват от 16 – 20 до 20 000 – 25 000 Hz, вследствие на това почти всички системи за запис и възпроизвеждане на музика работят в този диапазон. Това води до загуба на голяма част от вибрациите на музиката. При изпълнение на живо тези вибрации могат да се възприемат чрез физическото тяло или дори на енергийно ниво, водещо до по-добро свързване с преживяването.

Холотропната работа е най-ефективна в група, въпреки че индивидуални сесии също са възможни. 

Някои противопоказания за този вид тренинг са: бременност, сърдечни заболявания, глаукома, високо кръвно налягане, скорошни операции, анамнеза за тежко емоционално разстройство.
Моля, свържете се с организаторите предварително, ако мислите, че някои от ротивопоказанията се отнасят до вас.


град Варна, кв. "Чайка" № 199 /до бл.19/

 

Спонсори на Портал 12