Търси

Граждански идеи за зелените площи в Пловдив

Начало
26.04.2016 г. от: 17:30 ч.
Край
26.04.2016 г. от: 20:00 ч.
Организатор:граждани на Пловдив
Зелената система на един град е ключов елемент от неговото благосъстояние. Парковете, градините, река Марица и тепетата като защитени местности са безценни, не само защото ни осигуряват така нужния досег с природата, но и защото пречистват въздуха, охлаждат града през лятото и създават местообитания за застрашени птици и животни.

Инициативата "Да спасим пловдивските проблеми" от 2014 г. насам предлага концепции за опазването и смисленото управление на зелените площи в Пловдив - чрез акции, почиствания и информационни кампании се стараем да повишим гражданската активност. Иска ни се да привлечем още съмишленици и да съживим темата с нова енергия!

Каним ви на интерактивна гражданска среща, на която всеки ще може да изрази мнение, да сподели идеи и да даде предложения за бъдещето на по-зелен Пловдив, както и да се запознаете с други, за които това е кауза. Независимо дали сте експерт, член на неправителствена организация или просто активен гражданин сте добре дошли! Защото вярваме, че когато много и разнообразни гласове се съберат но едно място, стигаме до по-добри и устойчиви решения.

Входът е свободен. Ще използваме известния формат за диалози Световно кафене /World Cafe

Програма:
17:30-18:00 Регистрация/кафе
18:00-18:20 Откриване и представяне на темата
18:20-19:35 Световно кафене "Визия и действие за по-зелен Пловдив" (работа по групи)
19:35-20:00 Обобщение на резултатите и закриване
 
Пловдив ,улица "Гладстон"1, Дом На Науката И Техниката

 

Спонсори на Портал 12