Търси

Голямото люлеене - да разлюлеем Търново 2016

Начало
27.05.2016 г. от: 20:30 ч.
Край
28.05.2016 г. от: 22:30 ч.
Организатор:Rotaract club и Айляк Хамак
Търново отново се раззелени и е време за третото издание на нашето люлеещо събитие в красивата градинка на парк "Асеневци".

Ще бъдат проведени най-различни демонстрации, а за сръчковците ще има и работилници. 
През целия ден на разположение ще бъде и хамачената градина, изградена от Айляк Хамак, на която ще можете да релаксирате, да се полюлеете, да почетете книга или да послушате музика.
За скокливите ни посетители ще предложим не едно и две забавления, като ще може да се опитате да ходите на кокили, да въртите пойове, да опитате някое и друго атрактивно бойно изкуство, да потанцувате или да пробвате баланса си на нашите слакове.

Рано сутринта, около 9:00, нашите приятели от TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве ще проведат обичайната си съботна тренировка на територията на нашия фестивал, за да ви подгреят за щуротиите през целия ден! Освен това те са и в основата на нашата дарителска кампания, която ще проведем на 28 май. Повече подробности ще намерите малко по-долу в текста.

град Велико Търново, паметник Асеневци

По-разтегливите от вас ще могат да се запознаят с нашия йога-нинджа, който ще преобърне представите ви за гравитация със специалния ни кът за Въздушна Йога. За феновете на йогата тази година имаме още цели две работилници! За най-заинтересованите клуб TwoInone ще правят демонстрации на Акро йога през целия ден. Освен тях, йога клуб йога клуб Пракрити ще проведат своята кампания "Здрави и щастливи с йога всеки ден" между 14:00 и 18:00. Идеята им е да представят различни йога практики, подходящи за началото на деня, в офиса, вечерта, релаксиращи и други.

Освен всичко това през целия ден за всички заинтересовани ще има работилница по грънчарство, уличен фитнес и стрелба с лък от Клуб по Стрелба с лък "Етър-78".

За всички любители на музиката ще предложим не един а цели два концерта. В петък вечер, на 27 май, от 20:30 на сцената на Проект Арт Лято / Art Summer Project ще излязат рок група Буратино, които ще ни спретнат едно подгряващо парти преди деня на събитието. А ето я и голямата ни изненада - на 28 май, от 20:30, отново на сцената на АРТ ЛЯТО ще ни посвири не кой да е, а един от най-обичаните бардове в България - Митко ТАРАЛЕЖКОВ! След края на концерта ще си спретнем и едно афтърпарти в MELON Live Music Club с Acoustic Corporation!

И толкоз? Да, ама не! Входът на "Голямото люлеене" е напълно безплатен!

Освен всичко това в деня на "Голямото люлеене", нашата добра приятелка и невероятен фотограф - Мая Къркаличева (Maya Eye Photography) ще направи деня ни още по-цветен с изложба на открито. Каним всички любители на природата и фотографията да надникнат иззад хамачената ни градина и да се полюбуват на едни от най-вълшебните местенца в България и света, видени през очите на Мая.

Това са само част от забавленията, които може да опитате на 28 май, а част от тях може дори да запазим в тайна, за да има и изненади :)

Малко повече информация за нашата дарителска кампания: 

TarnovoRuns - Групови Упражнения и Здраве са онези момчета и момичета, които за година и половина имат проведени над 130 безплатни тренировки на открито за целия град. Тук не става дума въобще само за бягане, а за фитнес, йога, игри, походи, филмови вечери, дискусии, мотивиращи истории, правилна храна, природа и всичко останало връщащо ни към Здравето. Тяхна мечта е със задружни усилия да изградят красив, модерен и просторен Безплатен Здравен Инфо Център в парк „Дружба“ на Велико Търново. Това място ще е един символ на задружните усилия към здраве и в него гражданите да могат да получават актуална информация за здравословния бранш в региона, така както и безплатни практики, демонстрации и кръжоци от всякакво естество. Екипът на ТърновоRUNS e замислил да стартира масова кампания през летните месеци, но ние ще ги побутнем напред още сега.

град Велико Търново, паметник Асеневци
 

Спонсори на Портал 12