Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения

26.04.2016 г.
4905
Добавена от: Портал12
2 коментара
2016-а ще е най-горещата година до момента. Това е категоричната прогноза на учени, на база информацията и данните събрани дори само до края на Март.

Във вторник, учени от Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ потвърдиха, че март 2016 е не само най-топлият в документираната история на климата, но е и най-необичайно топлият месец по отношение на температурните амплитуди. За 11-ти пореден път, Март месец поставя нов рекорд по затопляне в глобалната месечна температура.

температурни аномалии

Според данни на центъра за космически изследвания към НАСА, няма значение как останалата част от годината ще протече, тъй като вече има повече от 99% вероятност 2016 да бъде най-топлата година в историята. До сега учените изчакваха месеците Октомври и Ноември, за да определят крайните данни за дадена година. Сега обаче, температурният скок е толкова висок, че учените са шокирани от ускоряването на глобалното затопляне. Те призовават за ускорено въвеждане на забраната за използване на изкопаеми горива.

Големите температурни аномалии предшестват глобален катаклизъм с наводнения, който се очаква да се случи в периода 2020-2028-а година. Според по-авангардни учени, той ще засегне голяма част от Западна Европа, най-вече скандинавските страни, Франция, Великобритания, Италия, както и части на Централна Европа. По отношение на Балканите се очаква наводнения покрай свързаните големи реки с региона на Гърция, както и на около 50-60 км. по крайбрежието на Черно море.
Свързани публикации

22.04.2020 г.
6488

Земята няма нужда от честване, тя иска промяна в начина ни на живот

Имаме нужда да обожествим природата, да си спомни, че сме неразделна част от нея и самите ние сме природа. Време е да премахнем заложеният в основата на западната цивилизация антропоцентризъм – едно разбиране на хората, че ние сме отделени и по-важни от природата и останалия естествен свят.
20.04.2016 г.
2921

Двете големи манипулации на Webit 2016 - виртуалната реалност и ГМО храните!

Притеснително е хора, които не разбират от земеделие и продоволствена сигурност да пропагандират употребата на ГМО, без да се вземат под внимание устойчивостта на такъв тип земеделие, влиянието върху здравето на хората и пагубният ефект върху селското стопанство
23.12.2015 г.
1276

Коалиция за климата – България, публикува позицията си за споразумението от Париж

Според коалицията, основният сигнал към правителствата по света от новото споразумение е ясен: необходимо е правителствата, бизнесът и инвеститорите навсякъде по света да започнат веднага конкретна работа в посока зелена нисковъглеродна икономика, подхранвана от устойчив икономически растеж, базирана на 100% възобновяема енергия
13.12.2015 г.
4282

Историческото споразумение в Париж от 12-и Декември показва края на въглищата и петрола!

Това изпрати мощен сигнал към световните пазари за ускоряване на прехода от изкопаеми горива към икономика с чиста енергия и инвестиции във възобновяеми енергийни източници
Коментари: 2
 • Димитър
  27.04.2016 г., 09:29 ч.
  2     0

  Ники, поправка - според последните проучвания на световните организации интензивното индустриално животновъдство, и всичко свързано с него в глобален мащаб е най-големия бич за човечеството в момента, който ще се усети в близко бъдеще - недостик на водни ресурси, недостик на хранителни ресурси, ужасни болести за човечеството - милиарди декари в света се сеят с фуражни култури за животновъдството, които в голяма степен са ГМО, което поемат хората чрез месото на животното и много други ама няма да ми стигне писането половин час тука. Савмо дребното и фамилно фермерство ще спаси човечеството, а големите мегаполиси могат да бъдат задоволявани с чисто месо от устойчиво и природосъобразно животновъдство чрез кооперативни стопанства на средно големи животновъдни ферми около силно урбанизираните територии. По този начин тези обединени кооперативи като силно юридическо лице, ще могат да си защитават качеството и цените пред преработватели и търговски вериги и т.н. може много да се говори вече споменах...

 • Ники
  26.04.2016 г., 10:19 ч.
  1     0

  Твърдите изкопаеми горива в Китай за Глобален проблем, както и Щатите, които държат 30% от атмосферното замърсяване, на трето място е интензивното индустриално животновъдство и всичко свързано с него!!!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12