Търси

G222: Работа със сънища в гещалт терапията

Начало
12.07.2016 г. от: 18:30 ч.
Край
12.07.2016 г. от: 20:30 ч.
Организатор:Български Институт по Гещалт Терапия (БИГТ)
G222 са ежемесечни тематични вечери, организирани от Български Институт по Гещалт Терапия (БИГТ), които да представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалт парадигмата.

"G222" се провеждат всеки втори Вторник от месеца за два часа в G-център за обучение и изкуство - гр.София, ул.Герлово 4.

Отново обявяваме темата "Работа със сънища в гещалт терапията", поради огромния интерес, който имаше първия път.

Представете си една обикновена вечер. У дома сте и чувате някъде навън пукот от фойерверки. Излизате на балкона и виждате как ярките цветове и форми се пръсват и разтварят в небосклона. Как ще риагирате? Дали ще си кажете: „А, някой се жени или празнува нещо“, ще се приберете и ще забравите или ще останете да погледате и да усетите какво носи това преживяване на вас в този момент. 

Донякъде същото е и със сънищата – можем да мислим за тях като за нещо, което е извън нас и ние сме просто наблюдатели, а можем и да осъзнаем, че имат някакво значение за нас и да погледнем на себе си като участници. 

Фриц Пърлз, „бащата“ на Гещалт терапията, смята, че сънищата са най-спонтанното човешко поведение и всички елементи на съня принадлежат на сънуващия. В сънищата си хората проектират своите „слепи петна“ и недовършени ситуации. Ако по една или друга причина избягваме да осъзнаем, че последните присъстват в нас, то голяма част от нашите ресурси се отчуждават и дисоциират, сякаш не ни принадлежат. Съответно и част от потенциала ни не ни е достъпен. Чрез работата със сънища ние можем да преоткрием отхвърлените си „принадлежности“, да си ги „приберем обратно“ и да освободим този блокиран потенциал.

Работата със сънища е свеж и автентичен начин да поканим клиента да се свърже със себе си и работи за приобщаване на свои дезинтегрирани елементи в настоящия момент, тук и сега.

Заповядайте на 12 Юли (Вторник) от 18.30 часа в
Вход: 10 лв.

Водещ: Десислава Лашкова
Практикуващ консултант-терапевт, студент от първия пилотен випуск на четиригодишната програма по гещалт терапия към Български Институт по Гещалт Терапия (БИГТ), част от Европейската асоциация по гещалт терапия, с предстоящо дипломиране през юни 2016г.
Тя има разнороден дългогодишен опит в международни организации в областта на човешките ресурси, управление на хора и процеси, водене на обучения по социални умения.
Постепенно през годините психологията и психотерапията от хоби се превръщат за нея в страст и интересът й все повече се насочва от организацията към отделния човек. Убедена в динамиката на ежедневното преоткриване и учене през целия живот, Десислава намира голямо удовлетворение в привилегията да придружи своите клиенти в тяхното вълнуващо пътуване към себе си.

Местата свършват бързо!
Запишете се предварително и запазете своето място на: 
info@gestalt-bulgaria.org или 0888 80 91 70 (с обаждане или Viber съобщение с двете ви имена и текст "сънища").
Запълването на местата е по реда на записване. Всеки ще получи отговор при първа възможност!


град София, улица Герлово 4, G-център за обучение и изкуство
 

Спонсори на Портал 12