Търси

Future Shorts в Дом на киното

Начало
08.04.2016 г. от: 19:30 ч.
Край
08.04.2016 г. от: 21:00 ч.
Организатор:Future Shorts Sofia и Дом на киното
Future Shorts Пролет 2016

7 нови филма - игрални, документален, стоп моушън, анимация и музикално видео от света на младото кино, през платформата Future Shorts. Подробности за филмите:

Моят дом е моята крепост /Home suitе home/ реж. Жероен Хоубен – игрален 

Филмът разказва за инспектора на хотели - Людвиг, който с напредването на възрастта се чувства уморен от луксозния живот, който е водил. Една нощ в Париж среща младата инспекторка Стела и това е може би онзи импулс, който е очаквал. 

Лейди /Leidi/ реж. Симон Меса Сото – игрален 

Филмът на колумбийския режисьор Симон Меса Сото е с награда „Златна палма“ 2014 от филмовия фестивал в Кан и още четири международни награди за късометражен филм.

Неделен обяд /Sunday Lunch/ реж. Селин Дево – анимация 

Неделя е. По време на обяд, Джеймс наблюдава своето семейство. Те го питат въпроси, но не чуват неговите отговори, дават му съвети, които самите те не следват, пипат, галят и поплескват. Нормално е – това е неделен обяд.

Перфектен завинаги /Perfection is forever/ реж. Мара Трифу – документален

Какво означава да си супермен и какво се случва с човека – супермен в Холивуд. Един разказ за желанието да бъдеш свръхчовек.

Rationale – Fast Lane – реж. Люк Монагън – музикално видео

„Rationale е може един от най-мистериозните нови артисти“, пишат медиите в Лондон. Той е певец, продуцент и мултиинструменталист живеещ в Лондон. Не дава много информация за себе си и нищо друго освен дебютния трак „Fast Lane“.

Дупката в сърцето ми / A Hole in My Heart/ - реж. Мийс Пийненбург

Понякога нещо се случва и мълчанието обгръща всичко. И нещата загубват своя смисъл. Тесен асфалтов път лъкатуши през гори и полета. Повтарящ се образ. След ужасната си загуби Анри никога не иска да бъде вече зависим от нещо или някого.Филмът е в официалната селекция на Берлинаре за 2015 г.

Едмонд / Edmond/ - реж. Нина Гантц – анимация

Стоп моушън анимация от 2015 г. на Нина Гантц за една странна птица – Едмонд и неговите дълбочинни пътешествия в себепознанието.
Филмът е част от програмата и номиниран за БАФТА 2016

Билети на касата на киното, вече и онлайн.

град Софияул. „Екзарх Йосиф“ 37, Дом на Киното

 

Спонсори на Портал 12