Търси

Фестивал на средновековните традиции, бит и култура Калето - Мездра 2016

Начало
21.05.2016 г. от: 10:30 ч.
Край
22.05.2016 г. от: 14:00 ч.
Организатор:Сдружение Авитохол, Археологически комплекс Калето, Община Мездра
На 21 и 22 май 2016 година в град Мездра, Археологически комплекс "Калето" ще се проведе за втори пореден път Фестивал на средновековните традиции, бит и култура "Калето - Мездра 2016".

Във фестивала ще вземат участие групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от цялата страна: Сдружение "Авитохол" от гр.Варна, Ивайло Енев от гр. Русе, Йордан Сивков и група от гр.Добрич и гр.Бяла, Тошко Драгиев и група от гр.Шумен, Калина Атанасова и група от гр.Варна, Ангел Василев и група от гр.Асеновград, Кирил и София Ненови от гр.Пловдив, Петър Петров - Петроний от гр.Варна, Емил Маринов от гр.Шумен, Любомир Милинов от гр.София.

Ще бъде пресъздадено ранното и късно средновековие по нашите земи, включително и нашите съседи и дългогодишни противници на бойното поле - ромеи и по-късните рицари от кръстоносните походи. Участниците ще разположат своите станове и лагери в пределите на археологическия комплекс и ще представят на посетителите средновековните бит и култура с реплики на автентични облекла, оръжия, въоръжение и снаряжение, ще предлагат монетосечене, металопластика, стрелба с лък и много други отминали от нашето време средновековни занимания.

интервю по БНР


град Мездра, Археологически комплекс Калето
 

Спонсори на Портал 12