Търси

Фестивал на Боровинките 2016

Начало
29.07.2016 г. от: 11:00 ч.
Край
31.07.2016 г. от: 18:00 ч.
Организатор:хижа Амбарица и Freeriderz
Здравейте, любители на природата и нейните дарове или иначе казано Боровинковци! Настъпи време да Ви представим тазгодишното издание на единствения по рода си високопланински празник на боровинката в Национален Парк „Централен Балкан”- Фестивал на Боровинките 2016 г.

Като че ли на шега изминаха почти три години от зараждането на идеята за Фестивал на Боровинките. Време в което,освен че хапнахме много боровинки,помогнахме и свършихме много полезна работа. Както повечето от Вас може би знаят, фестивалът се провежда на доброволни начала и е в подкрепа на хижа Амбарица. Тук идва моментът, в който искаме да Ви благодарим! Благодарим на всички Вас, гостите на фестивала, защото чрез средствата събрани от изминалите издания помогнахме много за обновяването на хижа Амбарица. 

За тази година Ви готвим отново интересна и разнообразна програма, която ще споделим в детайли до няколко седмици. Разбира се, ще има много диви боровинки, игри, кръжоци, музика и страхотно забавление. Ако искате да получавате повече информация, потвърдете присъствието си на страницата на събитието и бъдете сред първите, които ще получават актуална информация за програмата и подготовката на фестивала!

Настаняване: Предлагаме Ви да спите на палатки, безплатно е и е под звездите. Къмпинг зоната на фестивала е с уникална гледка и се намира на спокойно място.

Местата в хижатавече са изчерпани!

Как да стигнем: Всички варианти включват 4 часов преход в планината, по маркирана и отъпкана туристическа пътека, започваща от местността „Смесите“, с. Черни Осъм, община Троян.

С автомобил: Най-лесно до фестивала се стига с кола. Пътува се до с. Черни Осъм, община Троян, като крайна точка за автомобилите е местността 'Смесите“. Когато стигнете до местността „Смесите” е време да паркирате автомобилите си и да продължите пеш. От там започва и маркираната туристическа пътека, която след приблизително 4 часова разходка във вековните троянски гори, ще ви изведе на хижа Амбарица. Пътеката ще бъде допълнително обозначена с табелки за „Фестивал на Боровинките“. Координати и допълнителна информация за прехода до хижа Амбарица, ще бъдат публикувани допълнително. 

Приветстваме всички пътуващи с коли, да споделят конкретните си планове за придвижване, като по този начин могат да помогнат на хора, които нямат транспорт и едновременно с това допринесат за намаляване на отделените вредни емисии.…

С автобус: Може да пътувате с автобус - първо до гр. Троян, а от там с втори автобус до с. Черни Осъм. От с. Черни Осъм до местността „Смесите“ има 3 км път по асфалтово шосе. От там започва и маркираната пътека, която след приблизително 4 часа ще ви изведе на хижа Амбарица.

Разписание на автобус гр. Троян – с. Черни Осъм от Автогара Троян:

В работни дни: 05:40; 06:05; 07:10; 08:10; 10:10; 12:10; 13:10; 14:20; 17:10; 18:30
Събота и Неделя: 07:10; 11:10; 16:15; 18:10
На стоп: До гр. Троян и от там до с. Черни Осъм и местността “Смесите”.

Благодарим на всички наши партньори, без чиято помощ провеждането на фестивала не би било възможно!
РОДОПА – Троян
Магазини за спортна екипировка СТЕНАТА
Бар БЕЗКРАЙ
Медийни партньори:
Българско Национално Радио
Вестник ТРОЯН 21
Списание и медия 360 
Yatoto.com
peika.bg
Timeheroes.org
www.wild-berries.com

https://www.facebook.com/BlueberriesFestival/

Не на поседно място искаме да Ви кажем, че благодарение на фестивала, заедно успяхме да направим следните подобрения за хижа Амбарица:

Чисто нов 7 кв. генератор за ток;
Обновяване на част от стаите;
Изграждане на мивки в тоалетните;
Изграждане на чисто нова баня и подмяна на плочките в старата;
Изграждане на нова и по-функционална кухня;
Закупуване на по-голям и надежден джип, за да се помага в ежеседмичните зареждания на хижата.

Благодарим Ви за подкрепата и Ви очакваме!!!


хижа Амбарица, Национален Парк Централен Балкан
 

Спонсори на Портал 12