Търси

Енергийна психология - Техника за преодоляване на травма

Начало
10.09.2020 г. от: 10:00 ч.
Край
13.09.2020 г. от: 17:00 ч.
Организатор:Институт за Интегрално Развитие
Имейл:integral.institutebg@gmail.com
Телефон:0878 665 668
ПРОФЕСИОНАЛЕН СЕРТИФИКАЦИОНЕН ТРЕНИНГ
по

ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ

TRAUMA BUSTER TECHNIQUE ®
(Техника за преодоляване на травма)

10 - 13 СЕПТЕМВРИ 2020

-----------------------------------------------------------------------------------------

Осигурен е превод на български по време на тренинга, както и преведено на български печатно ръководтсво.

За повече информация за размера на таксата и условията за включване, пишете на integral.institutebg@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------

✔ ВОДЕЩ:

Катарина Зюнкел

Катарина Зюнкел е психотерапевт, холистичен терапевт, коуч и обучител с повече от 20 годишен опит. Тя е обучена в интегративна психотерапия, класическа хомеопатия, акупресура, Шиацу и други. Катарина е фасилитатор и обучител в няколко школи на направлението Енергийна психология, в това число - EFT (ТЕС), Matrix Reimprinting (Пренареждане на матрицата), TBT – Trauma Buster Technique и др. За изминалите десетилетия тя е провела над 400 обучения в областта на енергийната психология, а също и семинари за професионалисти - здравни специалисти, социални работници и полицаи, както и за широката публика, насочени към превенция на Бърнаут синдром, справянето с последствията от психична травма и поддържането на менталното здраве.
-------------------------------------------------------------------------------------------

✔ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА TBT ®

„Енергията, която влагаме в това да потискаме емоциите и усещанията от преживените в миналото ни травматични събития, е всъщност тази енергия, която ни е необходима и която ни липсва, за да можем да направим нужните промени, така че да живеем един истински и пълноценен живот.“
М. Симова

Когато изцелявате травмата, вие изцелявате и нервната система, а когато изцелявате нервната система, вие изцелявате емоционалното тяло, когато изцелявате емоционалното тяло, вие изцелявате емпатичното тяло, а когато изцелявате емпатичното тяло, вие изцелявате вибрацията и веднъж след като вибрацията бива изцелена, реалността се променя.

Trauma Buster Technique (Техника за преодоляване на травма) е синтез между Енергийна психология и НЛП (Невролингвистично програмиране). Това е един мощен метод за елиминиране на симптомите на посттравматичния стрес и за цялостна промяна на вътрешните ни преживявания. ТВТ е лесна за научаване техника, независимо от езика, който говорим и независимо от пола, културата и религията, към която принадлежим, както и от нивото на грамотност и интелигентност. Тази техника може да се прилага навсякъде и по всяко време, според индивидуалните нужди, а също така тя е приложима и за групова работа.

Последните научни изследвания в тази област доказват, че методологията на енергийната психология буквално променя мозъчната биохимия чрез стимулиране притока на ендорфини, като в същото време нивото на хормона кортизол в кръвта намалява значимо, което пък от своя страна води до промени в настроението и поведението. Също така от тези изследвания става ясно, че потупването по акуточките модулира симпатиковия и парасимпатиковия дял на нервната система, което е една от естествените реакции на структурата ум - тяло, за справяне със стреса.

-------------------------------------------------------------------------------------------
✔ Отзиви от ТВТ практици:

„ТВТ е мощен процес за прекъсване на негативните невронни модели на мислене и следователно води до вътрешна промяна. Прилагайки ТВТ върху моите клиенти при голям набор от разнообразни и тежки психологически травми, резултатите, които получих, бяха отлични и клиентите ми намират ТВТ като изключително полезен инструмент, който могат да използват и самостоятелно.“

„ТВТ е феноменална техника за справяне с всякакви видове страдания. Обучен съм в ТЕС и съм го ползвал преди да бъда обучен в ТВТ. Установих, че потупването и методологията на ТЕС са ефективни, но начинът, по който е възможно освобождаването от травма, както що се отнася до мен самия, така и това, което съм наблюдавал при клиентите си, е в пъти по-бързо като начин на действие и по-ефективно от това, което може да се постигне само с ТЕС. ТВТ прави истински чудеса и аз препоръчвам да се използва именно тази дума – „чудеса“, когато говорим за ТВТ.“
-------------------------------------------------------------------------------------------

✔ Предимства и ползи от ТВТ

• ТВТ процесът е много деликатен и принципно една ТВТ сесия протича по относително мек и щадящ клиента начин, което намалява риска от ретравматизация в рамките на сесията.
• Техниката е проектирана по такъв начин, че всяко повторно емоционално преживяване на дадено събитие се държи на безопасно разстояние.
• Поради тази причина, преди сесията, е необходимо да се установи само един минимум от стабилизиращи мерки.
• ТВТ е относително бърз процес, като повечето шокови травми могат да бъдат изцелени в рамките на една сесия.
• Усещане за облекчение обикновено се наблюдава непосредствено след ТВТ сесията.
• Въз основа на дългогодишния опит на Риана Уебстър, заедно с този на нейните ТВТ практици в световен мащаб, сесиите, които се правят в съответствие с ТВТ протокола, имат устойчиви във времето резултати, което не налага допълнителна работа или последващи сесии, след като веднъж се е работило с даден травматичен спомен.
• Техниката може да бъде обяснена лесно и не изисква сложен език. Щом клиентът разбере процеса, той може да бъде преведен през отделните стъпки, докато разказва на майчиния си език какво се е случило с него.
• ТВТ е подходящ както за възрастни, така и за деца. Добре се приема от хора от всякакъв културен или религиозен произход.
• Техниката може да се приложи към всякакви спомени за стресови събития, които съдържат шоков момент – независимо откога датира това минало събитие.
• Единственото условие е да има съзнателен спомен за случилото се.
• Техниката е добре структурирана, което улеснява изучаването и прилагането ѝ.

-------------------------------------------------------------------------------------------

✔ Защо е толкова важно да се освободим от последствията на травматичните спомени?

Може да си мислите: „Никога не съм преживявал травма в живота си, защото никога не съм участвал във война, нито съм бил нападан, изнасилван, никой не е влизал с взлом в къщата ми, нито някой някога ме е удрял, така че за каква травма би могло да става въпрос в живота ми?“ Но, какво ще кажете тогава за времето, когато …

????Учителят ви (вашата майка, баща, брат, сестра, връстник …) ви е критикувал или съдил за нещо, крещял ви е, казал ви е да млъкнете или ви се е подигравал пред всички?
???? Когато някой ви е обещавал нещо, което е било наистина важно за вас, но не е успял да удържи на обещанието си?
???? Сте гледали филм на ужасите и сте подскочили от мястото си при дадена сцена или пък сте покрили очите си от страх?

✔ Дали някой някога …

???? Ви е казвал, че сте грозен/а или глупав/а?
???? Ви е казвал, че сте безполезни или сбъркани?
???? Ви е третирал зле само защото сте момиче, или жена, или хомосексуален?
????Ви е обвинявал, че сте изневерили, когато всъщност не сте?
????Е бил откровено зъл към вас или ви е тормозил?
???? Възможно е да си казвате: „Защо въобще бих искал да си спомня за тези неща? Това, което искам да кажа е, не е ли наистина по-добре да оставим всички тези неща в миналото и да забравим за тях?“

Проблемът е, че дори и да си мислите, че сте забравили за тези неща, клетките в тяло ви помнят и ако се опитвате да прогоните мислите, спомените или усещанията си, те ще излязат на повърхността, често в най-критичните моменти, и тогава буквално ще се разпаднете емоционално или ще изпаднете в ярост и ще започнете да крещите, или ще направите например фатална бизнес грешка.

Затова именно травмата трябва да бъде изчистена от системата ум-тяло. Прочетете още на: https://integral-bg.eu/events/obuchenie-po-energijna-psihologiya-trauma-buster-technique/#1588677405367-e9bc6000-492c
-------------------------------------------------------------------------------------------

✔ И така, искате да се справите и да елиминирате последствията от травмата?

Сега вече е възможно да направите това и е възможно да го направите много по-лесно, отколкото ви се вярва в момента, като с помощта на ТВТ се освободите по един безопасен начин от задържаните в тялото ви в продължение на години, а може би и на десетилетия, симптоми на стреса, шока и травмата.

След като преминете през това обучение, всеки път когато:

☀ се почувствате депресирани ... светлината ще свети, както никога досега
☀ усетите страх да говорите пред други хора ... ще можете без страх да кажете каквото желаете
☀ се страхувате да заемете позиция ... ще продължите напред със страст
☀ сте объркани ... ще настъпи яснота и разбиране

Ще усетите, че се чувствате много по-леки, по-самоуверени и решителни.

-------------------------------------------------------------------------------------------

За повече информация относно размера на таксата и условията за включване, пишете на integral.institutebg@gmail.com

 

Спонсори на Портал 12