Елена Пенчева

Елена Пенчева
Елена Пенчева е професиноален астролог, изследовател на астрологичното познание от древността до днес и автор на статии на астрологична тематика.
Представител е на Варненската астрологична школа, нейни учители са Адриана Вотей и Румен Колев, от които усвоява тайните и интрументариума на съвременната и античната астрология. В работата си успешно съчетава и прилага както съвременни, така и непознати и достъпни за малцина знания и методи от древността. Научните и интереси са насочени към задълбочено изследване на сидеричния зодиак и хелиакалните фази и цикли на планетите. Живее и работи във Варна и София.

"И Бог знае най-добре" - Хермес Трисмегистус. Изучаването на Астрологията изисква търпение и смирение, смята Елена Пенчева. Или много пламенна любов към познанието, която ще ви помогне да ги развиете като качества у себе си. Знанията обаче, не са достатъчни, необходим е и талант. Дори тогава, астрологът е безсилен без благословията на Бог!

Не бива да смятаме че звездите са отговорни за нашата Съдба и за нашето бъдеще. Те просто го описват. Описват нашата сила, нашите слабости, задачите, които стоят пред нас и потенцилате с които разполагаме - в живота си, или в даден период от време. Рожденният хороскоп описва изборът на Душата ни - тя си знае мярката. Щастието пък зависи от готовността и волята да следавш пътя на душата си. Свободната воля е дар, с който ти избираш да учиш или да не учиш. Ще поемем ли отговорността за живота си или ще плуваме по течението насочвани от хора и събития, дали ще осъществим максимума или минимума от вазможностите, както и как ще се чувстваме в този процес, зависи от свободната ни воля.

Контакти: телефон 0887302268
фейсбук Elena Astronews

Елена Пенчева

Няма намерени резултати