Елеазар: Само раздялата носи Възпламеняване на Любовта в Бога (ВИДЕО)

23.03.2019 г.
28340
Добавена от: Борислав Борисов
1 коментара
В най-новото видео с Елеазар Хараш говорим за някои от тайните на Сътворението, грехопадението, Адам, змията, Луцифер и Сатана. Това е тема, макар и тежка, която цели проясняване на причините и връзките от древността с отговорността пред търсачите на Истината днес.

Животът на Земята е загадка за много хора от този свят, както и за много от други светове...

В Промисъла на Бога за Сътворението е човекът да пресътвори Божественото и да се завърне в Бога след тази Раздяла, която е земния живот. Именно след такова дълго отделяне от Бога, може да се осъществи едно истинско Завръщане.

Окултната наука казва, че злото трябва да узрее, а плодовете на злото трябва да узреят, да изгният на дървото за познанието на доброто и злото и сами да паднат от само себе си на земята.

Според окултната наука Бог може мълниеносно да приключи войната със злото и Сатана и може да бъде заличен за един миг от лицето на Вселената и самият той го знае. Но ако унищожението на Сатана би станало веднага,..небесните същества нямаше да разберат пътя и естеството на греха. По този начин те нямаше да схванат още и величието на Божията справедливост. Ако един разбунтувал се ангел срещу Бога (Сатана) беше унищожен веднага, тогава много небесни същества щяха да служат на Бога, щяха да Му служат, но не от любов, а от страх.


 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 1
  • Кадер
    30.07.2019 г., 21:06 ч.
    0     0

    Благодаря ,че Ви има!:

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай