Елеазар: Огънят отвътре създава Свободата. Пътят на голямата жертва е връщане в Бога

03.03.2019 г.
6550
Добавена от: Борислав Борисов
Който е придобил свободата си, е устоял в Истината. Тогава за него мракът вече не е мрак, той вижда другото му лице. Това лице е усмивката на Бога.

Човекът е двойнствен, а мракът е само събудител. В мрака няма Истина, но минавайки през него, човек става истинен и придобива Свободата.

Свободата е дума със специално значение - Свободата е състояние отвъд вселената и света. Тези, които овладеят своето съзнание, имат свобода да се преместват в особени състояния на съзнанието. Огънят отвътре създава Свободата. И затова има една школа на пречистване, освобождение от изкушенията, където Учителят ти позволява правилно да виждаш, да различаваш ангел от дявол. 

Пътят на голямата жертва е връщане в Бога. Истинската жертва е пряка жертва за Бога. Бог оживява в тебе само когато си се пожертвал единствено за Него.

Освобождението се намира в разбирането на фината, тънката енергия, която се намира в душата и в чистия Дух. Истинското изцеление от съдбата се случва в Божественото присъствие.
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай