Търси

Елеазар Хараш за духовното развитие, щастието и илюзиите в живота

27.05.2016 г.
16177
1
Добавена от: Борислав Борисов
Интервю на Борислав Борисов, Портал 12, с Елеазар Хараш по темите за духовното развитие, ценностите при хората, както и творчеството на Морис Метерлинк през призмата на цветната градина и пчелния кошер. Каква е разликата между щастието и блаженството и още много интересни теми свързани с философията, психологията и духовното развитие, вижте във видеото на Портал12
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.
Коментари 1
  • георги
    19.12.2016 г. 14:55
    Приемам тезата на Елиазар Хараш, че търсенето на щастието е изгубена кауза,и че той лично съжалявал щастливите хора, всеки от нас има право да избере,дали да е щастлив или нещастен, всичко е въпрос на гледна точка,всъщност това е начина на Хараш да бъде по своему щастлив, съжалявайки щастливите хора в неговия път към духовното издигане и познаване на Бога!Но нека все пак не забравяме, че както е казано всички пътища водят към Рим,така и всички пътеки водят към Бога, както и "нещастната" пътека на Хараш, така и щастливата,на онези които избират да са щастливи по по-различен начин от този на Хараш!

Коментари:

Спонсори на Портал 12