Елеазар Хараш: За слабостите няма оправдание. Иска се да бъдеш неуморим в пречистването (ВИДЕО)

26.11.2017 г.
29499
Добавена от: Борислав Борисов
За слабостите няма оправдание. Това, което в миналото се е постигало за хиляди години, сега се постига за секунди, минути, часове, дни и месеци. Иска се да бъдеш неуморим в пречистването и в търсенето на Истината.

Чистотата е много важна, защото тя е краят на всички съмнения, краят на всички мъки. Учителят казва: "Ако не се пречисти човек, змията го опасва и му диктува какво да прави. Така човек греши и натрупва змийски капитал." Така например в някои семейства възниква конфликт - единият казва, че е на особено мнение и другият казва, че е на особено мнение. Учителят казва: "Няма  особено мнение, това е Луцифер!"

Нечистият не може да осмисля страданията си и затова той се мъчи. Съмнението в нечистия е оръжие на злото, защото то руши вътрешността. Веднъж за винаги трябва да се знае: Колкото и да е чист човек, той не е застрахован от грешки.

Учителят казва: "Злото е в ръцете на Бога. И това е много хубаво, че то не е в човешки ръце, защото само Бог знае как да работи със злото." От всичко това става ясно, че злото е Божия сила, и затова то е мощно, и затова в Библията се казва: "Не се противете на злото" Защо? Защото при съпротива то става победител. Ти се натъкваш на Божията сила. Злото е част от Божията сила. Когато Бог управлява злото, то има строго определена разумна цел. ( в повечето случаи - пречистване и спасение от пропадане и демонизиране )

В злото има три степени на хаоса, но тази мощна сила отстъпва само на по-мощна сила. Това е Любовта.  Учителя казва:
"Злото застава на колене пред Любовта"
Защо злото пакости на хората? Защото не го обичат (и разбират). Щом хората обикнат злото, то ще измени своя характер, то няма да е вече зло, защото Любовта, която е Бог, преобразява злото. В Библията Христос казва:
"Любете враговете си."
Не само Царството Божие е вътре във вас, но и царството на дявола е вътре във вас. Царството на дявола се намира в неразумните желания. По пътя на пречистването злото намалява, докато изчезне. Щом в тебе няма вече никакво зло - Словото ти се открива и ти ставаш Син на Словото. Този, който е познал Словото, обича Истината, а този, който не обича Истината, той обича своите удобни заблуждения.
Елеазар Хараш, март 1995г., Варна
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай